Kõigi kolme moeetenduste ekspertpaneelis osalenud ehtedisaineril Tanel Veenre jagus Rytise kohta palju kiidusõnu. „Intellektuaalne kõrgpilotaaž ideelises plaanis ja laia pintsliga maalitud tervik. Julge, efektne, tugeva kohaloluga.“ Veenre arvates oli sel aastal ka teisi moedisainereid, kelle looming köitis tähelepanu. Näiteks Viljandi Kultuuriakadeemia moeetenduse OmaMood disainer Vilve Unt esitles tõelist mustrite ja värvide pidu. Annika Vaalma kollektsioon võlus aga hoopiski lustakusega: „Parimas mõttes naivistlikud tikandid - siiruse, huumori ja elurõõmu manifest. Väärtus omaette tõsisel ja püüdlikul moeväljal,“ lausus Veenre.

Palju kiidusõnu pälvis ekspertidelt ka unisex moodi viljelev moedisainer Hannes Rüütel. Kaubamaja moevaldkonna kaubandusjuht Kätlin Häninen loodab noordisainerite loomingut sügisel Tartu Kaubamaja pop-up-poes ka Kaubamaja klientidele tutvustada: „Kaubamaja lemmik käesoleval aastal on Hannes Rüütel. Hannese disainikeel on huvitav ja üllatuslik, kangad ja lõiked aga struktuursed ja tehnilised. Kindlasti tahaksin ära mainida ka lätlanna Gunta Edele kollektsiooni, mille minimalistlikult arhitektuuriline kollektsioon oli terviklik, moodne, kvaliteetne ja ajatu.“

Kuigi nii OmaMood ja Antoniuse moeetenduse disainerid keskenduvad suuresti jätkusuutlikkusele ning aeglase moe loomisele, pole täielikult keskkonnasäästlike valikute tegemine alati nii lihtne. Frankfurdis aset leidva üksnes jätkusuutlikku moodi edendav suurmess NEONYT kunstiline juht Magdalena Schaffrin tõi igale disainerile individuaalselt välja, kus disainerid saavad oma arengus veel ühe sammu võrra edasi astuda. Ühiskonnas on suhtumine muutunud - küsimus pole enam mitte “kas” vaid “kuidas”, mistõttu kiirmoele keskenduv tootmisahel pole atraktiivne ja tarbija jaoks. Üheks nutikaimaks jätkusuutlikuks kollektsiooniks tõi ekspert välja Katre Arula läbinisti taaskasutatud teksamaterjalidest loodud tööd.

Eriauhinna andis välja ka Tallinn Design House, kes valis oma poelettidele Tartu moebrändi iLLIMOR ning Viljandi kudumibränd Woolish, kes loob praktikakoha Marge Allikule.

Moeetendusi saab järgi vaadata Estonian Fashion Festivali Facebooki lehel.

Mood-Performance-Tants 2021 etendusel astusid üles:
Kondrat Hecht, Rytis Beiga, Lisette Laanoja, Claire Aunison, Kelin Kuznetsova, Liisa Lääne, Malle Soosaar, Liis Tisler, Anni Vallsalu ja Iris Krantsiveer.

OmaMood 2021 etendusel astusid üles:
Vilve Unt ja Ulvi Kangru, Katre Arula, Annika Vaalma, Margaryta Zubrii, Grete Küppar ja Maarja Palu, Teele Koel ning Marge Allik.

Antoniuse moeetenduse 2021 etendusel astusid üles:
Hannes Rüütli, Gunta Edele, Liis Tiisvelti (iLLIMOR), Jūratė Vaškienė (727) ja Irja Lembra (MeKnit).

Estonian Fashion Festival toimub aastast 2018 Tartu Loomemajanduskeskuse, Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia ja Kõrgema Kunstikool Pallas koostööna. Effi haldab MTÜ Eesti Moe Festival eesmärgiga pakkuda noordisaineritele stardi- ja ekspordiplatvormi.