Humana põhitegevusteks on riiete kogumine, sorteerimine ja uuele ringile suunamine ning kõik see toimub eesmärgiga toetada arenguprojekte paljudes partnerriikides.

Rõivaste kogumisvõrgustik tegutseb praegu 20 linnas ja asulas kokku 80 konteineriga, kuhu saab ära tuua oma puhtad ja terved riided, jalatsid, aksessuaarid, tekstiili ning mänguasjad. Konteineritesse ei sobi aga kergesti purunev serviis ega märg või tugevalt lõhnav asi, mis võib rikkuda ka teisi esemeid. Samuti ei soovita konteinerisse visata rahakotti ega koduvõtmeid.

Humana sorteerimiskeskuses sorteeritakse iga päev 30 tonni teise ringi kaupu, millest parimad jõuavad Humana kauplustesse. Nii on poodides pidevalt huvitav ja kvaliteetne valik. Kandmiseks sobimatud esemed suunatakse ümbertöötlusse.

23 Humana kauplust tegutsevad kokku 11 linnas ja 10 maakonnas, kattes Eesti elanikkonnast 90% ehk 1,2 miljonit. Kuigi sildi järgi ei oskakski aimata, on Eestis kolme erinevat tüüpi Humana kaupluseid – Humana, Humana 2 ja Vintage.

Tallinnas, Tartus ja Pärnu Port Arturis tegutsevad Humana kauplused, kus kaup vahetub täielikult välja iga viie nädala tagant. Humana 2 kauplustes toimub täielik kaubavahetus iga kahe nädala tagant. Humana Vintage poodides Tallinnas on müügil XX sajandi moeklassika.

Igal esemel, mis müüki tuleb, on vaid üks katse endale uus omanik leida. Kui seelik, sall või särk pole endale müügiperioodi lõpuks isegi 30 sendi eest uut omanikku leidnud, on tema „parim enne“ möödas. Edasi sobib see annetuseks või ümbertöötlusse, Humana poodidesse sama ese uuesti ei jõua. Tooteid lisatakse müügile iga päev, muidu oleksid riidestanged ja riiulid kiiresti tühjad. Nii on iga päev võimalus kauplusest midagi uut ja põnevat leida.

Hea keskkonnale ja inimestele

Humana Estonia ei tegutse maailmas üksi, vaid kuulub Humana rahvusvahelisse organisatsiooni. Euroopa riikide Humanad tegelevad peamiselt rõivaste kogumise ja müügiga, vähemal määral ka sorteerimisega. Humana organisatsioonid, mis tegutsevad aga Aafrikas, Aasias ja Lõuna-Ameerikas, keskenduvad peamiselt erinevate arenguprojektide elluviimisele. Näiteks koolitatakse õpetajaid ja farmereid, võideldakse haiguste vastu, abistatakse lapsi ja nende peresid. Kõiki tegevusi aitab rahastada rõivamüügist saadud tulu.

See, et teise ringi rõivad on keskkonnale head, ei vaja tänapäeval enam pikka selgitust, kuid Humanast ostes loeb iga ost mitmekordselt.


Humana – säästad raha, säästad loodust, oled isikupärane!

Jaga
Kommentaarid