Ehkki teksapükste kangas on üpris sitke, ei tähenda see, et teksaseid ei peaks peaaegu üldse pesema. Firma Levi Strauss & Co eksperdid soovitavad teksapükse pesta umbes iga kümnenda kandmiskorra järel, või soojemaid ilmu arvesse võttes siis, kui tunned kergelt ebameeldivat lõhna või märkad määrdumisjälgi. Madewell’i teksade ekspert Mary Pierson nõustub sellega.

„Teksaseid ei tasu liiga tihti pesta, muidu need kuluvad ära. Mida harvemini puutuvad teksad veega kokku, seda kauem püsib värv peal.” Naine lisab, et teab ka inimesi, kes ei ole aastaid oma teksaseid pesnud, et teksade „iseloom” säiliks. See aga ajab naise sõnul puhtust armastavatel inimestel juhtme kokku.

Teksade käsitsi pesemine

Kui sa ei usalda oma pesumasinat või on sul siiani olnud halvad kogemused, kui oled teksad masinasse pannud, saad edukalt neid ise ka käsitsi pesta. Selleks vajad sa valgendivaba pesuainet või valget äädikat, ämbrit ja rätikut.

Alustuseks keera teksad tagurpidi ja lase ämbrisse või vanni külma vett. Sooja veega pestes võid kogemata veidi värvi maha nühkida, seetõttu võiksid eelistada külma vett. Lisa veidi pesuainet või valget äädikat ja hõõru teksad korralikult kokku. Siis lase neil 15-30 minutit vee sees liguneda. Kalla must vesi ära ja lisa vanni või ämbrisse uuesti külma vett, et teksaseid loputada. Loputa paar korda, kui tunned, et on vaja. Kuivatamise puhul on oluline, et sa teksaseid liiga palju ei väänaks. Selle asemel aseta nad rätikule ja vajuta rätikut kasutades liigne vesi välja. Lase teksadel õhu käes kuivada. Hea oleks need riputada näiteks dušiäärele, juhul kui teksapükstes on veel üleliigset vett, saab see tilkuda dušinurga põrandale.

Masinpesu

Kui otsustad teksaseid siiski pesumasinas pesta, uuri enne sildilt, kas sa võid seda teha. Kui jah, siis vala pesumasinasse pesuainet või valget äädikat ja vali programmiks õrn- või delikaatpesu programm. Kui masin lubab, vali programmil kõige jahedama vee variant. Ka peale masinapesu tasub teksadel lasta õhu käes kuivada, kuid kui sul on kiire või sa otsustad kuivatit kasutada, vaata, et see oleks sätestatud minimaalse kuumuse peale.

Kolm tänuväärset nippi, et teksad kauem kestaksid

1. Peale igat teksade kandmiskorda aseta need lahtise akna alla tuulduma. Nii saad kiiresti tekkivast ebameeldivast lõhnast lahti ja järgmine kord teksaseid jalga pannes tunned end palju mõnusamalt.

2. Värskenda oma teksaseid peale igat kandmiskorda. Võid teha endale väikesesse pritsimispudelisse segu näiteks valgest äädikast ja mõnest hea lõhnaga eeterlikust õlist ning veest. Piserda seda peale kandmist veidi teksaste sisse.

3. Märka plekke ja tegutse kohe! Et sa ei peaks teksaseid peale paari kandmiskorda pesema, proovi märgata kiireid plekke ja tegutseda sama kiiresti. Kui saad pleki kähku välja, ei pea sa tervet teksapaari ära pesema!

Allikas: PureWow