Mida vaja?

10 keskmise suurusega tomatit (1,3 - 1,8 kg)

2 keskmise suurusega sibulat

4 suurt küüslauguküünt

Törts oliiviõli

5-6 suuremat basiilikuleht

1 liiter kana- või köögiviljapuljongit

Pisut soola ja pipart

Kuumuta ahi 230 kraadini. Võta ahjuplaat ja pane sellele küpsetuspaber või foolium peale. Aseta tomatit, kuubikuteks hakitud sibulad ning küüslauguküüned plaadile. Nirista kõigele peale pisut oliiviõli ning pane köögiviljad ahju.

Küpseta köögivilju 30-40 minutit, kui valid pigem suuremad tomatid, siis kulub pigem 40 minutit. Kui tomatid on pehmed ja nahk hakkab pisut pruunistama, lülita ahi välja, aga hoia köögivilju soojas ahjus veel 3-5 minutit.

Võta pann ahjust ja pane tomatit, sibulad, küüslauk potti või kannmikserisse ning blenderda kõik kas saumikseri või kannmikseriga supiks. Blenderdamise ajal lisa tasahaaval puljongit, kuni kõik saab otsa. Lisa maitse järgi soola ja pipart.

Kui tahad suppi kohe süüa, soojenda seda potis, kuni supp on piisavalt soe. Kui plaanid seda külmutada, tasub see panna kas sügavkülmakindlatesse karpidesse või taassuletavatesse kilekottidesse. Supp tasuks jagada ühe-kahe portsu kaupa karpidesse, et ei peaks ühe eine jaoks liiga suurt portsu üles sulatama.

Head isu!