Lihtne koostisosa, mida segada veega, et muuta see kordades antioksüdantide rikkamaks
Kaneelivesi on maitsev, väga lihtsasti valmistatav ning ääretult antioksüdantide rikas. "Tegemist on põhimõtteliselt jahutatud kaneeliteega ja see valmib nii, et ajad vee keema, lisad sinna värske kaneelivarrekese ja lased peale kümmet keemisminutit jahtuda," soovitab kuulsuste kokk ja toitumisnõustaja Serena Poon.
Kaneel ei muuda vett lihtsalt maitsvamaks, vaid sel on nii mõnigi kasutegur su tervisele: antioksüdandid, põletikuvastane toime ja kasvajate arengut pärssiv mõju. Samuti pakub kaneel tuge südame tervisele, vähendab kolesterooli ja aitab kaasa ka kaalulangusele.
Millal seda juua? "Paljud inimesed väidavad, et õhtuti kaneelivee joomine aitab kaalu langetada. Teised toovad välja ajurveedale omase uskumuse, et sooja vee joomine esimese asjana kui ärkad soodustab seedimist. Proovida tasub mõlemat," julgustab Poon.
Siiski, Poon usub, et vaid kaneelivee joomisest ei piisa, et elada täiuslikult tervislikku elu, mistõttu soovitab ta järgida holistilist elustiili: süüa täisväärtuslikku toitu, puhata piisavalt, hoida hormoonid tasakaalus, teha trenni ning hoolitseda oma vaimse ja füüsilise tervise eest.
Allikas: Well+Good