Välimus on oluline

Autode valikul mängib Heleni jaoks rolli ka välimus. „Ma olen visuaalne inimene ja ma ei hakka isegi salgama seda, et ka auto välimus on minu jaoks kahtlemata oluline.” Eelkõige meeldivad Helenile valged autod. „See on mu lemmikvärv!” Tema esimene auto küll valge ei olnud, aga oli Volkswagen – Volkswageni põrnikas. „Kui selle rohkem kui kümme aastat tagasi Tallinna elama tulles ostsin, siis mäletan, et tuli kohe üks väga lumine talv. Kohati ulatus lumi lausa puusadeni ja ma ei jäänud mitte kordagi selle autoga kuhugi kinni, mida ma oma praeguse auto kohta öelda ei saa. Sellest ajast alates on mul Volkswageniga olnud ainult head mälestused.”

Ka esmamulje Tiguani pistikhübriidist oli mõjuv. „Ma olen tõesti ise ka üllatunud, kui hea auto see on. Ma olin varem ka sõitnud oma õe maasturiga, mis ei ole Volkswagen, kuid selle autoga võrreldes on Tiguani pöörderaadius lihtsalt suurepärane. Mulle oli jäänud meelde, et õe maasturiga oli tagasipöördeid väga raske teha. Mulle meeldib efektiivsus. Kui tahan teha tagasipööret, siis ma tahan seda teha kiiresti ja sujuvalt. Lisaks tahan ju ka mugavalt parkida ja uue Tiguaniga oli see väga hästi võimalik. Lisaks märkasin kohe, et auto pakub suurt ruumikust.” See on kindlasti Heleni jaoks üks äärmiselt oluline märksõna. „Mul on alatasa viis kotti käes ja tahan, et ka siis, kui ma need autosse panen, valitseks seal kord. Tiguani puhul sain kõik oma asjad pagasiruumi panna. Isegi jalgratta! Sooviksin väga, et ka mu praegune auto oleks selleks võimeline, kuid sedaani linnamaasturiga selles osas võrrelda ei saa.”

Suur rahaline võit

Volkswagen Tiguan oli ka esimene pistikhübriid, mida Helen proovinud on. „Ma sain näiteks oma kahe päeva sõidud tehtud, kulutamata bensiinile sentigi. Arvutasin ka kokku, et mu praeguse autoga võrreldes oli Tiguaniga sõita lausa neli korda soodsam. See on päris suur rahaline võit!” Eriti meeldis Helenile see, et Tiguani elektriaku saab panna laadima samal ajal bensiiniga sõites. „Selle autoga sõites võidavad kõik – keskkond ja sina ise.”

Keskkonnateemad on Helenile äärmiselt olulised. „Need teemad jõuavad samm-sammult minuni. Juba kolmteist aastat tagasi loobusin kodukeemia kasutamisest ja läksin üle vaid looduslikele vahenditele. Nüüd hiljuti tegin teadliku otsuse teha veelgi paremaid valikuid kosmeetikavaldkonnas. Vaatasin juba varem, et kosmeetika poleks loomne, kuid nüüd jälgin ka pingsalt, et see oleks julmusevaba. Ka toidu osas eelistan alati kui vähegi võimalik mahedaid tooteid,” ütleb ta. Tiguaniga sõitmine pani Helenit mõtlema ka sellele, millise jalajälje jätab tema autokasutamine. „Tänaseks olen kindel, et kui hakkan autot vahetama, siis teen kindlasti senisest teadlikuma valiku. Vaatan nüüd rohkem elektriautode ja hübriidide poole. Pistikhübriid on hakanud nüüd kohe eriti kõnetama, sest Tiguani kogemus oli lihtsalt niivõrd hea.”

Auto teeb ise sõidu turvalisemaks

Heleni jaoks oli uus Volkswagen Tiguan ka üllatavalt vaikne. „Ta oli äärmiselt vaikne ja seda nii elektri pealt kui ka bensiini pealt sõites. Praeguse autoga ei saa seda osa võrreldagi. Unustasin isegi paaril korral auto käima, sest see oli nii mõnusalt vaikne.” Lisadest osutusid Heleni lemmikuteks Lane Assistant ja Front Assist, mis aitasid tuvastada autosid nii ees, taga kui ka kõrval ning hoida autot õigel rajal. Veel soovib Helen välja tuua pikivaheregulaatoriga püsikiirusehoidja. „See näiteks muutis ise kiirust väiksemaks, kui eesolev auto juhtus liiga lähedal olema. Olin sellisest võimalusest varem kuulnud, aga võin nüüd omast kogemusest öelda, et see on suurepärane asi. Auto tegi minu jaoks ise sõidu turvalisemaks.”

Tiguani pistikhübriid sobib Heleni sõnul kindlasti väga hästi just praktilistele inimestele, sest see suudab täita nii mitmeid vajadusi. „Kindlasti sobib see hästi ka peredele ja inimestele, kes hindavad efektiivsust, samuti neile, kes tahavad, et nende auto oleks keskkonnasõbralik. Mulle tundub, et see auto on hästi minu moodi, sest iseloomustaksin teda sõnadega, millega iseloomustaksin ka iseennast: tugev, kindel, praktiline, usaldusväärne ja äärmiselt loogiline. Kui mõtlema hakata, siis see auto ongi nagu mina, sest ka tema hoolib keskkonnast ja ilmselgelt ka talle meeldib valge värv.”

Tutvu Volkswagen eHybrid Tiguaniga lähemalt SIIT!

Jaga
Kommentaarid