Siin on kuus sammu, mida sel teekonnal ette võtta, et lahkuminek mööduks võimalikult rahumeelselt:

1. Esmalt, jäägi ise rahulikuks

Mõtle läbi, mis on su väärtushinnangud ja moraalikompass ning järgi seda. Analüüsi oma käitumist ja vastuseid tema küsimustele ning ära reageeri hetke ajevil.

2. Ole ettevalmistunud

Kui oled erinevateks hetkedeks ettevalmistunud, on suurem tõenäosus, et suudad ka oma partnerile öelda, mida vajad. Küsi vajadusel väärt nõu, kui tunned, et jääd ise hätta.

3. Kogu võimalikult palju informatsiooni...

...võimalikult paljudelt allikatelt. Hea, kui oled maksimaalselt teadlik oma isiklikust finantsilisest situatsioonist ning oma kaaslase omast. Vaid nii on võimalik jõuda kokkuleppeni, mis sobib teile mõlemale.

4. Vaata ringi

Muuseas on nüüd aeg hakata mõtlema ka sellele, millega soovid edasi tegeleda ja mida vajad, et seda teha. Ole avatud suhtumisega ja kaalu võimalikult paljusid erinevaid variante, isegi neid, mis esmapilgul ideaalsed ei tundu.

5. Pea läbirääkimisi

Läbirääkimised on võimalikud vaid siis, kui olete mõlemad selleks korralikult ettevalmistunud. See on hetk, et koos maha istuda ja leida lahendus, mille üle edaspidi uhked saate olla.

6. Võtke olukord kokku

Kui oled eelnevad viis sammu ära teinud, oled loodetavasti jõudnud viimasesse staadiumisse, kus saate kokkuleppe sõlmida ja mõlemad õnnelikult edasi liikuda.

Allikas: Body and Soul