Töö sügis-talve kollektsiooniga algas tegelikult juba möödunud talvel, kohati paralleelselt 2021. aasta kevadsuvise loominguga, mil moelooja kätesse sattus puuderroosa villa krepp-kangas, mis dikteeris kogu kollektsiooni edasise käekäigu. “See oli armastus esimesest silmapilgust. Koheselt tekkis inspiratsioonipuhang peenvillaste kleitide loomiseks, kaaslasteks soojad täisvillast mantlid. Nendest moodustub kombinatsioon, mis on alati stiilne, kuid arvestab ka meie jahedate ilmastikuoludega,” räägib Karin Rask.

Karin Raski sügistalvine kollektsioon 2021

Kleitide ja mantlite kõrval on kollektsioonis esindatud sametist hõlmikseelikud ja kerged puuvillased pluusid. Samuti on olemas juba hitt-toodeteks kujunenud kimonod ja pükstükid. Kollektsiooni värvigamma koosneb põhiliselt murtud toonidest, mille seast leiab maalähedasi beežikaid ja halle värve, õrna roosat ja sinist, aga ka harjumuspärast musta. Klassikalistele lõigetele ja toonidele mängivad omamoodi vimka sätendavad litrid, hullud mustrid ning julge punane.

Järgmine projekt saab olema aastalõpu kollektsioon, kus kleidid ja kimonod saavad pidulikuma vormi tänu metalsetele toonidele ja säravatele kaunistustele. “Mul on palju indu edasiminekuks, sest püsiklientide ring Kalamaja Printsessi aegadest on alles jäänud ja aasta jooksul on juurde tulnud ka palju uusi huvilisi. Suurim õnn on naasevad kliendid — järelikult eelmine ost on end õigustanud, pakkunud emotsiooni ja kvaliteeti. Minu tooted on enamasti ainueksemplarid ja hooaegade ülesed, mis on mõeldud kestma mitmeid aastaid,” selgitab moelooja ise. Ta usub, et mõni ilus ja kestlik ese inimese garderoobis toob veidikene rõõmu igal ajahetkel, ka nüüd, mil ühiskond seisab silmitsi koroonapandeemia kolmanda lainega.