Terve ja särava naha tunnused on järgnevad:

  • Pooride suurus on normaalne.
  • Higi- ja rasunäärmete eritus on tasakaalus.
  • Naha paksus ja värv on normaalsed.
  • Naha niiskussisaldus on normaalne.
  • Naha pind on sile ja ühtlane.
  • Ebapuhtused võivad esineda T-tsoonis.

Alates 25. eluaastast väheneb organismis kollageeni tootmine. Iga-aastaselt hakkab inimese organism kaotama umbes 1,5% kollageeni ehk 35. eluaastaks tähendab see 15% ja 24. eluaastaks umbes 30% vähem kollageeni.

Kollageeni taseme languse tagajärjel kaotab nahk oma elastsuse ja muutub kuivemaks, jume läheb ebaühtlaseks, tekivad kortsud, juuksed muutuvad hapramaks, liigesed hakkavad naksuma ning küüned kergemini murduma. Selle vältimiseks on lausa vajalik tarbida kollageeni muul kujul juurde.

Muuseas, kollageen aitab kaasa normaalse kolesteroolitaseme hoidmisele ja sellest on abi ka südamehaiguste ennetamisel. Lisaks mängib kollageen olulist rolli arterite töös, hoides veresooned tugevad ja aidates ennetada ateroskleroosi.

Kes peaks kollageeni juurde tarbima?

Kollageeni peaks hakkama juurde tarbima alates 25. eluaastast või kui oled märganud, et nahk on aja jooksul kahvatumaks muutunud ning juustest ja küüntest on kadunud elujõud. Kliinilised uuringud soovitavad tarbida 5 g (5000 mg) kollageeni päevas (75 kg kehakaalu kohta).

Lisaks, kas teadsid, et on mõned tegurid, mis vähendavad kehas kollageeni tootlikkust? Nendeks on:

  • Liigne päevitamine
  • Sage solaariumi külastamine
  • Suitsetamine
  • Liigne suhkru tarbimine

Seega, nendest kahjulikest harjumustest loobumine on juba esimene samm, et organismi kollageeni tase kõrgel hoida.

Millisel kujul kollageeni tarbida?

Erinevaid toitumislisandeid on mitmeid. Näiteks kodumaist päritolu Boost Yourself pöörab rõhku tooraine puhtale päritolule ning pakub kõrgema klassi kollageeni.

Eestimaa kohalike supertoitude (metsmustikad, arooniad, astelpajud, jõhvikad, kibuvitsamarjad ja õietolm) kõrval jõuavad Boost Yourself kollageeni sisaldavasse segudesse mahedalt kasvatatud saadused, mis pärit nii Peruu mägedest ja troopilisest Aafrikast kui Uus-Meremaa põldudelt. Poelettidele jõudvad tooted valmivad aga siinsamas, Kuressaare südames, 250 aasta pikkuse ajalooga mõisnikumajas.

Kuidas need segud toimivad?

Boost Yourself smuutisegusid võib lisada näiteks smuutide ja kohvide sisse. Iga maitsekooslus kollageeni sarjast on funktsionaalsuses läbimõeldud. Nii on Boost Yourself ühendanud näiteks mineraaliderikka ja tujutõstva toorkakao ning C-vitamiini rikaste kodumaiste vaarikatega, mis aitavad koostoimel taastada naha ilu.

Segus sisalduv kõrgema klassi kollageen on pärit vabalt kasvatatud veistelt. Veiste kollageen on looduslikult esinev valk, mida leidub veiste kõhredes, luudes ja nahas. Seda tüüpi kollageen on väga sarnane meie keha omaga.

Maitsvaid smuutiretsepte leiad SIIT, kuid nagu juba mainitud, võib kollageeni sisaldavaid segusid lisada ka kohvile, näiteks vürtsitada kohvielamust ehtsa Tseiloni kaneeli ja kaarobiga kõrgema klassi kollageeniga rikastatud seguga. Seegi kollageen on pärit vabalt kasvatatud veistelt ja töödeldud kemikaalivabalt.

Kaarob aitab suurendada täiskõhutunnet ning vähendada söögiisu ning Tseiloni kaneelil on stimuleerivad ja toniseerivad omadused, mis aitavad vaimse ja füüsilise väsimuse vastu. Niiviisi on võimalik saada oma kohvitassist topeltkogus energiat!

Kui sa kaneeli ei armasta, on võimalik valida vaid kaarobiga kollageenisegu. See on kohvisõbra jaoks lihtne ja maitsev viis kollageen oma elustiili juurutada.

Hoia end Boost Yourselfi uute toodete ja põnevate tegemistega kursis Instagramis ja Facebookis.

Jaga
Kommentaarid