Olgem ausad, keegi ei taha, et tema näonahk liiga vara liiga kortsuline välja näeks, mistõttu pannaksegi nii palju rõhku nahahoolduses just kollageeni taseme tõstmisele. See aga ei tähenda ainult õigete kreemide ja seerumite valimist, vaid väga oluline on ka see, mida sa seespidiselt nahale pakud. Lihtne viis on tarbida juurde erinevaid toidulisandeid, aga kas teadsid, et kollageeni taset on võimalik toetada ka läbi korrektse toitumise.

Dermatoloog Whitney Bowe jagab, millised kolm toitu aitavad kollageeni taset tõsta:

1. Tsitruselised

Kui mõtled tsitruselistele, mõtled ilmselt ka sellele, kui palju C-vitamiini neis peitub. See mõjub aga hästi kollageeni tootmisele ja olemasoleva taseme stabiliseerimisele, mistõttu pigista julgelt sidrunimahla vee sisse, sest nii mõnigi korts võib selle tagajärjel vähemmärgatavaks muutuda.

2. Munavalged

Aminohapped on valkude n-ö ehitusplokid ning igal valgu tüübil — nagu kollageen nahas või keratiin juustes — on erinev aminohapete koostis. “Munad, eriti munavalged, sisaldavad aminohappeid nimega glütsiin ja proliin, mis moodustavad kollageeni,” selgitab Bowe põhjust, miks tasuks edaspidi hommikusöögiks rohkem mune süüa.

3. Pähklid

Pähklid sisaldavad tsinki ja tsink toetab fibroblaste ehk kollageeni loovaid rakke. Lisaks aitab pähklite söömine neutraliseerida vabu radikaale, kaitsta naharasvu ja tõepoolest neid samu väärtuslikke fibroblaste.

Kokkuvõtteks

Kui muretsed, et su nahk on kaotamas oma noorusliku väljanägemist, on oluline, et toetaksid loomulikku kollageeni moodustumist. Seda võib teha nii erinevate nahahooldustoodete, toitumise aga ka toidulisandite abil. Igale inimesele oma!

Allikas: mbg