Esimene ikooniline ajanäitaja

Arvatakse, et esimese naiste käekella lõi 1810. aastal Breguet. Käekell nägi sel ajal välja veel pisut taskukella moodi: selle sai kinnitada käevõru külge ja kanda randmel. Teadaolevalt loodi esimene käekell Napoli kuninganna Caroline Murati jaoks. See ikooniline ajanäitaja aga inspireeris mitmeid teisigi kellasseppi ja nii hakati naiste käekelli tootma järjest enam. Esialgu olid kellad muidugi üsna kõrge hinnaga ja seetõttu ei saanud suurem osa elanikest neid endale lubada. Peamiselt kandsidki neid aristokraatlikud naised ja naised Euroopa kuninglikes kohtutes. Alles 19. sajandi lõpus hakati naiste käekelli kasutama laialdasemalt. Praeguseks hetkeks on naiste käekellad muutunud aga kaasaegse moe põhikomponendiks.

Teekond käekellast nutikellani

Päris esimene nutikell valmis aastal 1984. Kui esialgu meenutasid need oma välimuse poolest pigem ulmekirjandusele omaseid tunnusjooni, siis viimase tipptehnoloogia järgi arendatud nutikellad on saanud ajatu klassikalise välimuse ja elegantse disaini. „Näiteks uuel Huawei Watch 3 Elite kellal on klassikaline metallist rihm, mis muudab selle sobivaks nii ärikohtumisteks, sõbrannadega kohtumiseks kui ka trenni tegemiseks. Nutikell on minimalistliku disainiga – ümmargune, sellel on ülitundlik puuteekraan ning pöörataval kroonil ei ole üleliigseid ebavajalikke nuppe,” tutvustab Huawei koolitusjuht Jekaterina Mišina viimase aja kõige uuemat ja moodsamat nutikella.

Mitte ainult kaunis ehe

Nutikellad täidavad tänapäeval väga mitmeid erinevaid funktsioone. Üheks oluliseimaks neist on tervise ja sportimisega seotud abivahendid. Kui peate neid valdkondi enda jaoks oluliseks, siis tasub nutikella soetamisel nende funktsioonide olemasolu ka kontrollida. „Näiteks Huawei Watch 3 Elite’il on üle 100 erineva treeningrežiimi. Neist 19 on mõeldud professionaalidele ja hõlmavad nii väljas kui ka siseruumides treenimist. Lisaks on kellal 85 individuaalset režiimi, mis tuvastavad automaatselt ka 6 levinumat treeningliiki. Selleks, et enda terviseandmeid detailsemalt näha, tuleb telefonis sisse lülitada rakendus HUAWEI Health. See võimaldab kasutada ka kõige kaasaegsemat teekonna jälgimise funktsiooni,” jagab Mišina soovitusi.

Treenimise tarbeks on nutikelladel veel hulganisti lahendusi. Näiteks Huawei Watch 3 Elite’il on olemas naha temperatuuri andur, mis annab alati teada, kui see on tõusnud. Lisaks on nutikellal Huawei TruSeen 4.5 südame löögisageduse jälgimise tehnoloogia ja „tervisekindlustuse” funktsioon: kui kell tuvastab, et olete kukkunud või teadvuse kaotanud, teavitatakse sellest kohe ettenähtud kontakti. Kui vajutate viis korda nuppu „üles”, võetakse ühendust kiirabiga.

Nutikella laadimine ei pea olema tülikas ja aeganõudev

Aku kestvus on nutikella valimisel kindlasti üks kõige olulisemaid kriteeriume. Mišina toob välja, et Huawei Watch 3 Elite töötab nutirežiimis üldjuhul pärast laadimist veel 3 päeva ning pärast ülipika aku režiimi aktiveerimist kuni 14 päeva. See tähendab, et pidev laadimine ei ole vajalik. Lisaks on uuel Huawei nutikellal kahekiibiline disain, mis tagab nii võimsama jõudluse kui ka paremini tasakaalustatud andmetöötluse. Algoritm 3.0, mida nutikell kasutab, säästab energiat ja tagab aku parema jõudluse.

Seega vaatamata kella kujunemise teekonnale vastab uute mudelite klassikaline disain koos tipptehnoloogiliste funktsioonidega täpselt meie kiire elutempoga kaasnevatele ootustele. Niisiis on ajatust aksessuaarist saanud elegantne kaaslane, mis tehnoloogia arenguga pakub kaasaegsele naisele mugavust ja lõputuid võimalusi oma igapäevatoimetusi veelgi paremini korraldada.

Jaga
Kommentaarid