Eucerini Aquaphori tootesari on loodud just kuivale, lõhenenud ja ärritunud nahale, kiirendades naha uuenemist ja taastumist. Aquaphori taastav salv moodustab nahale poolkatva kaitsva barjääri, mis toetab naha loomulikku vee- ja hapnikuvahetust, takistamaks veel ja niiskusel nahast väljuda — viimase eest hoolitseb salvis sisalduv glütseriin. Pantenool seevastu kiirendab naha uuenemist ja taastumist.

Kaisa Viljar

Dermatoloog Kaisa Viljar soovitab sageli oma patsientidele just Eucerini Aquaphori salvi: „Tänu glütseriini ja pantenooli sisaldusele on see suurepärane abivahend kaitsmaks ja niisutamaks eriti kuiva ja ärritunud nahka. Toote lai kasutusvaldkond (kasutada saab seda nii külmast räsitud kätel, kehatüvel kui ka näiteks lõhenenud kandadel ja ka pärast teatud meditsiinilis-kosmeetilisi protseduure) teeb Aquaphorist väärt abivahendi kogu pere koduses apteegis, eriti külmal ja niiskel aastaajal. Kuna toode on lõhna- ja säilitusainetevaba, siis sobib see kasutamiseks ka väga õrnal ja tundlikul nahal.”

Lisaks kuivale ja lõhenenud nahale sobib taastav salv hästi ka haavahoolduseks, kuid seda ei tohiks kanda avatud, veritsevale või märjale haavale. Pigem on see hea viis juba pisut paranenud haava hoolduseks. Samuti aitab salv taastada esimese astme põletusele omaseid nahavigastusi. Kindlasti võib salvi kasutada ka pärast laserravi või keemilist koorimist. Toode sobib hästi ka beebide ja väikelaste nahale, leevendamaks näiteks mähkmelöövet või muud nahaärritust.

Viljar Jaks

Dermatoloog Viljar Jaks on täheldanud, et Eucerini Aquaphor on abiks ka laserravijärgses nahahoolduses: „Oleme seda kasutanud nüüd juba kaks aastat ja oleme väga rahul. Kui nahk on pärast laserravi õrn või kui tekivad väikesed ajutised nahakahjustused, siis Aquaphor aitab neid kiirelt ja efektiivselt parandada. Lisaks kaitseb salv laserravijärgselt punetavat näonahka väliste tegurite eest (jahe tuul, vihm, pakane), mis võiksid seda kahjustada.” Viljar lisas, et kasutab Aquaphori ka ise: „Kannan väikest Aquaphori tuubi alati kaasas, kui satun mere äärde. Sellest on palju abi tuulise ilma korral, kui huuled kipuvad lõhenema. Sageli kasutan salvi pärast seda, kui olen pidanud paljakäsi pakase käes viibima, sest see ennetab käte liigset kuivamist ja lõhede teket.”

Kuiva naha ja sügeluse ennetamiseks tuleks vältida liiga kuuma duši all käimist, eelistada võiks pigem leiget või isegi jahedat vett, mis ei kuivata nahka. Pesemisel võiks eelistada uureat sisaldavat dušiõli ja pärast pesu tuleks end õrnalt kuivatada ning nahka kohe niisutada. Eelistada võiks rikkalikku kreemi, mis lukustab niiskuse naha kihtidesse.

Teatud kehapiirkondadesse võib taastava kreemi või salvi pealekandmine olla raskendatud. Just selliste suurte piirkondade või raskesti juurdepääsetavate kohtade jaoks on loodud Aquaphori pihustatav kehasalv, mida saab mugavalt kasutada ka tagurpidises asendis. Kehasalv ei sisalda vett ning tekitab nahale uuenemist toetava kaitsekihi, mis pakub ärritunud piirkondadele jahutust ja leevendust.

Külmade ilmade eest tuleb kaitsta ka huuli. Et huulenahk on näonahast märksa õhem ning selles pole rasu- ega higinäärmeid, kipuvad just huuled sageli väga kiiresti kuivama, eriti siis, kui õues on külm ja tuuline ilm. Eucerini Aquaphori taastav SOS-huulepalsam pakub kohest leevendust kuivadele ja lõhenenud huultele. Konsistentsilt meenutab palsam justkui salvi, tänu millele saab seda mugavalt ja õrnalt otse huultele kanda.

Jaga
Kommentaarid