Täna tahame teile rääkida, milliseid samme peaksite tegema, et muuta probleemne nahk tervemaks ja ilusamaks ning vinnide, rasuse ja ummistunud pooridega naha hooldus oleks lihtne ja tõhus.

Esimene samm: naha hoolikas koorimine

Kui teie nahk on problemaatiline ja kaldub löövetele, peaks põhjalik ja läbimõeldud näopuhastus ja -koorimine olema teie nahahooldusrutiini oluline osa. Kuigi väga tähtis on mitte üle pingutada ja nahka liigselt kuivatada, siis kindlasti on vaja eemaldada surnud naharakud, liigne rasu, higi ja muud „puudused”, mis võivad kaasa aidata pooride ummistumisele ja akne tekkimisele ning sellest tulenevatele põletikulistele protsessidele.

Kui te oma nägu meigite ja/või kasutate päikesekaitset (ja päikesekaitsekreemi peaksite kasutama aasta ringi), siis tehke kahekordne näopuhastus. Kõigepealt kasutage mitsellaarvett või hüdrofiilset puhastusvahendit ja eemaldage meik/päikesekreem. Seejärel peske nägu veepõhise puhastusvahendiga, eelistatavalt sellisega, mis koorib nahka õrnalt ja sisaldab rohkesti koostisosi, mis aitavad võidelda akne vastu. Kõige olulisemad koostisosad, mida tuleb mainida, on glükool- ja salitsüülhapped.

Glükoolhape on õrna toimega, kuid tõhus puhastusvahend ja seda hindavad nii teadlased kui ka tarbijad. See koorib hästi nahka ja aitab sellel taastuda. Valgepaju koorest ekstraheeritud salitsüülhape võib tungida naha sügavamatesse kihtidesse ja võitleb suurepäraselt põletikega ning soodustab naharakkude uuenemist.

TOP 1 sügavalt poore puhastav aktiivne näopesutoode

Usaldusväärne toode, mille valem on rikastatud mõlema happega, on MATH Scientific DEEP CLEANSING GEL WASH, mille ainulaadne valem ootab praegu patenti. Toote koostises on 5% glükoolhapet ja 1,5% salitsüülhapet – kontsentratsioon, mis võimaldab tõhusalt nahka koorida, kuid ei ärrita seda, ning puhastusvahendi optimaalne pH (4,0) loob ebasoodsa keskkonna bakterite paljunemiseks naha pinnal. Pesemisvahendi efektiivsus on tõestatud ka kliiniliste uuringutega.

Kuna MATH Scientificu kosmeetika on välja töötanud teadlased ning selle toodetel on minimalistlikud ja puhtad koostised, siis on igal koostisosal konkreetne otstarve, mis on suunatud tarbijale ja tema soovitud tulemustele. MATH Scientificu moto „vähem on rohkem” sobib suurepäraselt ka probleemse naha omanikele, sest lihtsustatud ja läbimõeldud rutiin on hädavajalik võitluses löövete ja ärrituste vastu.

Teine samm: sobiv seerum/niisutaja (ilma liigsete kihtideta)

Teie nahk teab, kuidas põletikega toime tulla, ja vajab optimaalseks toimimiseks ainult natuke abi ning õige seerum/niisutaja võib siin olulist rolli mängida. Selleks, et edukalt võidelda akne, ummistunud pooride ja liigse rasususega, on tähtis tegelda probleemi põhjusega ning mitte unustada tõhusat niisutust, sest kui nahk on liiga kuiv, võib see hakata tootma liigset rasu, et kompenseerida kuivust, kuid just seda ongi äärmiselt tähtis vältida.

Testitud ja teaduslikult põhjendatud niisutavad koostisosad on glütseriin ja hüaluroonhape. Seerumi/niisutaja faasis on kasulik neid kombineerida spetsiifiliste koostisosadega, mis on spetsiaalselt ette nähtud lööbele kalduva naha jaoks, näiteks eelmainitud AHA- ja BHA-happed, PHA-happed (glükonolaktoon, galaktoos), pajukooreekstrakt (salitsüülhappe allikas salitsiin).

Selles kategoorias väärivad tähelepanu ka MATH Scientificu minimalistlikud tooted – seerumid SKIN BALANCE ja ANTI-ACNE SOS. Seerum SKIN BALANCE on rikastatud valge paju ekstraktiga, mis aitab kaitsta poore ummistumise eest, ühtlustada nahavärvi, vähendada pigmentatsiooni, võidelda akne ja vinnide vastu. See seerum on eriline selle poolest, et sisaldab ka nahka niisutavaid superkoostisosi ‒ glütseriini ja hüaluroonhapet. Lisaks sellele on toode koostatud nii, et see ei nõua täiendava niisutava kreemi kasutamist – nägu on niigi tõhusalt ja kauaks ajaks niisutatud.

Seerum ANTI ACNE SOS on ette nähtud paikseks kasutamiseks – üksikute vistrike korral. See sisaldab AHA-, BHA- ja PHA-happeid. Toode aitab „uinutada” nii juba ilmunud kui ka alles tekkivaid vistrikke. Samuti loob see ebasoodsa keskkonna bakteritele ja mustusele. Selle seerumi tõhusust võitluses aknebakteritega on kinnitatud ka kliiniliste uuringutega.

Kui te aga siiski soovite täiendavat niisutust ja tunnete end ilma kreemi kasutamata ebamugavalt, siis valige kreem, mis ei koorma nahka tarbetute koostisosadega: lõhnaainete, „halbade” alkoholide, eeterlike õlidega jne. Pöörake tähelepanu kreemidele, mis tugevdavad naha kaitsebarjääri ja sisaldavad pantenooli (vitamiin B5), niatsiinamiidi ja glütseriini. Kerge ja tõhus kreem, mis sobib hästi nimetatud seerumitega, on MATH Scientific BALANCE3, mille koostises on tasakaalustatud ja niisutavaid lööbe vastu võitlevaid koostisosi.

Kuna paljud lööbe ja muude nahaprobleemide vastu võitlemiseks kasutatavad koostisosad on tugevad ja nõuavad vastupidavat nahka, siis tuleks neid väga ettevaatlikult kihiti nahale kanda. Probleemse naha eest hoolitsemisel on vähem tõesti rohkem. MATH Scientificu soovitatud kahe või kolme sammu rutiin lubab teil kasutada parimaid teaduslikult põhjendatud koostisosi ning lasta neil segamatult ja täisvõimsusel toimida.

Õrn nahahooldusrutiin ‒ tõhus iluhooldusrutiin

Probleemse naha väljakutsetest ülesaamiseks on oluline teada mitte ainult seda, milliseid koostisosi kasutada, vaid ka seda, millistest koostisosadest tasub loobuda. Siin on mõned näpunäited, mida meeles pidada.

1. Öelge julge EI füüsilistele koorijatele.
2. Erinevad koostisosad võivad eri nahatüüpidele ärritavalt mõjuda, seetõttu on parem vältida koostisosi, mis põhjustavad ärritusnähtusid paljudele, näiteks „halbu” alkohole (denatureeritud alkohol, etanool, metanool), lõhnaaineid, intensiivseid eeterlikke õlisid (lavendel või tsitruselised).
3. Ärge peske nägu väga külma või väga kuuma veega. Valige leige, kehatemperatuuril vesi.
4. Ärge kasutage näohoolduseks tükiseepi. Pole tähtis, mida ütleb selle kohta TikTok, kuid tükiseep ei ole probleemse naha omanikele kindlasti see, mida tuleks kasutada, sest võib nahka tugevasti kuivatada.
5. Loobuge füüsilistest koorijatest, nagu erinevad koorimiskindad, -käsnad jne.
6. Tähtis JAH: paljud akne vastu võitlemiseks kasutatavad koostisosad võivad muuta naha päikese suhtes tundlikumaks, seega on selle eest kaitsmine hädavajalik. Teaduslikud uuringud on näidanud, et kõige tõhusamaks päikesekaitseks on soovitatavad SPF-kreemid ja -vedelikud, mis on usaldusväärsemad kui puudrid ja pihustid. Samuti soovitame valida mineraalfiltritega kreemid, sest need kaitsevad ka sinise valguse eest, mida levitavad meie kasutatavate seadmete ekraanid. Hea päikesekaitse on üks parimad teenuseid, mida saate oma nahale pikas perspektiivis pakkuda.

Jaga
Kommentaarid