VVA sümptomid, nagu tupe kuivus, valulikkus ja -kudede õhenemine, urineerimissageduse kasv või uriinipidamatus on sagedased sümptomid, mis halvendavad naiste elukvaliteeti menopausi ajal. Sarnaseid sümptomeid võib esineda aga ka imetamisperioodil, pärast hormoon- ja keemiaravi. Diskreetne probleem on äärmiselt ebamugav ja mis veelgi tähtsam – see võib oluliselt segada partneritega intiimsuse säilimist.

Kui paljusid naisi see probleem puudutab?

Vastavalt hiljutisele Euroopa epidemioloogilisele uuringule, kus uuriti rohkem kui 2000 menopausijärgset naist, täheldati VVA sümptomeid 90% patsientidest. Umbes 70% nende sümptomitega naistest ei küsi oma arstidelt abi, pidades neid menopausi loomulikuks seisundiks. Samas võib VVA oluliselt muuta naise elukvaliteeti, kahjustades igapäevaseid tegevusi, intiimvahekorda ja suhteid.

Miks on see esteetilise ja taastava günekoloogia protseduur nii revoluitsiooniline?

Kui varem on VVA ravis kasutatud lokaalseid määrdeid või hormoonasendusravi, siis nüüd saab tutvustada täiesti uut taset VVA ravis. Itaalia Pisa ja Pavia ülikooli teadlaste väljatöötatud BDG Foemina protseduur on läbimurre esteetilises ja taastavas günekoloogias.

BDG Foemina protseduur aktiveerib kudedes ainevahetuse ja rakkude uuenemise, taastab tupe seinte elastsuse ja niiskustasakaalu. Paraneb välisgenitaalide turgor ja vähenevad urineerimisprobleemid. Meetod, mis taastab kudede endise nooruslikkuse ja funktsionaalsuse täiesti naturaalsel moel. Protseduur on:

  • täiesti valutu, mitteinvasiivne;
  • ilma taastumisaja ja piiranguteta;
  • ilma igasuguste kõrvalnähtudeta.

Kellele protseduur on mõeldud?

Et probleeme ennetada, on alates 40. eluaastast soovitatav profülaktiliselt teha BDG Foemina 5x kuur sagedusega korra aastas. Juba ilmnenud probleemide korral on soovitatav teha BDG Femina 8–10 protseduuri kuurina, hilisemalt juba hoidva protseduurina vastavalt vajadusele.

Millised on uue protseduuri näidustused?

  • Tupe niiskuse suurendamine
  • Tupe noorendamine
  • Tupe ja häbememokkade turgori parandamine
  • Tupe valulikkuse, sügeluse, veritsuse vähendamine
  • Uriinipidamatuse vähendamine (kuni 2. aste)
  • Urineerimissageduse normaliseerimine
  • Tupe pH tasakaalustamine

Dr Elisa Venditti korraldatud uuring BDG Foemina toimest näitab, et patsiendid on raporteerinud muutustest juba pärast esimest protseduuri. Pärast kaheksat protseduuri on protseduuriga rahul olnud 97,9% patsientidest. Kõik patsiendid olid valmis soovitama seda protseduuri ka teistele.

Kus uudset protseduuri tehakse?

BDG Foemina protseduure pakub Balti riikides ainsana Roosmarii Esteetilise Meditsiini Kliinik (tegevusluba nr L04956). Protseduure teeb esteetilise meditsiini õde/ämmaemand Merle Treufeldt-Kirtsi.

Vaata täpsemalt lehelt www.roosmarii.ee või küsi infot tel 646 7529

Jaga
Kommentaarid