Trihholoog-juuksespetsialist Natalja Buslova sõnul sõltub juuste areng ja kasv karvanääpsu ainevahetuse kiirusest ja vajalike toitainete kättesaadavusest. Seetõttu mõjutavad juuste kasvu nii häired hormonaal- kui ka immuunsüsteemis. Samuti pärsib juuste arengut peanaha vereringe aeglustumine – näiteks stressirohketes olukordades tekib veresoonte kokkutõmbumine ja sel juhul ei saa juuksed enam vajalikke toitaineid kätte. See viib juuste hõrenemise või väljalangemiseni.

Samuti aeglustub ainevahetus seoses vananemisega ja ka seetõttu hakkavad juuksed õhemaks jääma. Ilusate ja paksude juuste tippaeg on meil kuni 35. eluaastani, pärast mida hakkavad juuksed järk-järgult hõrenema. See on meie keha normaalne protsess, kuid loomulikult mängivad siin olulist rolli ka geneetika, elustiil ja juuksehooldus.

Kolm lihtsat nõuannet, et saaksid taas enesekindlalt oma tihedaid ja tugevaid juukseid nautida:

1. Tarbi piisavas koguses valku ja toitu täisväärtuslikult

Juuksespetsialist tõdeb, et kuna juuksed koosnevad 78–90% ulatuses valgust nimega keratiin, siis peitub kaunite juuste saladus kindlasti ka valkude tarbimises. Eriti soovitab juuksespetsialist süüa loomset rauarikast liha. Selle toiduaine puudumine menüüst võib hiljem viia juuste hõrenemise ja nõrgenemiseni.

Vitamiinid ja mineraalid on juustele samuti vajalikud, kuid ainult nende tarbimisest ei pruugi piisata. Kuna juuksed ei ole keha jaoks esmavajalikud, kasutab keha vitamiine ja mineraale esmalt elutähtsate organite varustamiseks ning juuksed saavad oma osa vaid siis, kui keha vajadused on rahuldatud. Sissevõetavate toidulisandite kasutamine võib parimal juhul küll tulemusi anda, kuid üldiselt kipuvad uued juuksed ikkagi nõrgaks ja hapraks jääma.

2. Efektiivseim ja kiireim lahendus – toida peanahka ja juukseid välispidiselt

Et taastada juuste elujõud ja aidata äratada uinunud olekus juuksesibulaid võimalikult kiiresti ja efektiivselt, soovitab staažikas juuksespetsialist juukseid ja peanahka kindlasti sügavuti toita ka välispidiselt. Buslova on juba aastaid aidanud oma kliente ja näinud suurepäraseid tulemusi Šveitsi päritolu ja paljudel teadusuuringutel põhineva ning patenditud Crescina Transdermic Re-Growth taaskasvu juukseampullide ja sama sarja šampoonidega. Need ampullid aitavad viia juustele vajalikud toitained, valgud ja kasvufaktorid otse juustesibulateni, aktiveerides samal ajal ka peanaha vereringet.

Eriti oluline: need juukseampullid aitavad anda elu ka juustele, mis tavatingimustes enam ei kasvaks. Järjekindla kasutamise järel on näha, kuidas juuksesibulad muutuvad tunduvalt tugevamaks ja ühest juukseavast kasvab rohkem juuksekarvu kui varem. Juuksespetsialisti sõnul on Crescina toodetest abi ka tõsisemate füsioloogiliste probleemide puhul ja hetkel neile Eestis analooge ei ole.


Juulis 2021 alustas Buslova käe all oma teekonda tihedamate juusteni iluteadlik Reet Härmat. Reet kasutas Crescina Transdermic 1300 kontsentratsiooniga Re-Growth taaskasvuampulle.

Reet Härmat: „Mul on tükk aega olnud probleem juustega: need ei tahtnud väga kasvada, samuti unistan tihedamatest kiharatest. Olen söönud aastaid eri vitamiine ja mineraale, aga pole erilist toimet täheldanud. Mulle meeldis, et seerum ei muutnud pead rasuseks, vastupidi – tundus, et see lisas pigem juuksejuurtele kohevust. Seda kasutades tundus peanahk kuidagi värske ja puhas. Pärast esimese karbitäie kasutamist märkasin teravas päevavalguses, et mul on „tärganud” peanahal pisikesed juuksebeebid. Seda kinnitas ka mu juuksur, kes kiitis mu kiharaid värvides nende kasvu. Nüüdseks tunnen juukseid harjates, et need valmistavad kammile suuremat takistust, samuti ei kuma peanahk enam juustest läbi. Kahe kuu möödudes käisin trihholoog Buslova juures kordusvisiidil, mille käigus tegi ta peanahast spetsiaalse kaameraga pildi: see näitas, et mulle oli tekkinud juurde juuksenääpse juuksesibulas, juured olid tugevamad ja elujõulisemad.”


3. Vali spetsiaalne, peanahka puhastav ja juuksekasvu stimuleeriv šampoon

Kindlasti on juuste tihendamisel abi ka spetsiaalsest šampoonist. Siinkohal aitab kasvufaktorite ja aktiivainetega Crescina Transdermic šampoon, mis muudab juuksed tugevamaks. Buslova sõnul aitab see eriti hästi peanahka juukseampullide kasutamiseks ette valmistada, sest puhastab naha mustusest, üleliigsest rasust ja kõõmast ning seetõttu on ampullide toimeainetel veelgi parem imendumisvõime. Šampoon eemaldab juustest staatilise elektri ja sobib ka tundliku peanaha korral.


Naiste ja meeste juuste ning peanaha eripärade tõttu on šampoonid saadaval eraldi naistele ja meestele.

Millised juukseampullid võiksid just mind aidata? Leia õige toode vastavalt oma juuste hõrenemise astmele

Juuste hõrenemise puhul soovitab juuksespetsialist Natalja Buslova vastavalt juuste hõrenemise tugevusele ja juuste olukorrale appi võtta endale sobivas tugevusastmes Crescina Transdermic Re-Growth kollased taaskasvuampullid. Tooted sobivad nii raseduse kui ka rinnaga toitmise ajal. Samuti veganitele, kuna annavad juustele olulisi aminohappeid, mida saab tavaliselt vaid loomsetest valkudest.

Crescina Transdermicu toodetel on erinevad tugevused (200, 500, 1300) vastavalt juuste hõrenemise tasemele ja probleemile.

NB! Juukseampullide kasutamine võib nahal tekitada kerget kihelustunnet ja punetust, mis on ohutu, küll aga näitab, et toode toimib. Punetus möödub ise 10–20 minuti jooksul.

CRESCINA TRANSDERMIC 200 – sobib ilusate tervete juuste säilitamiseks, tugevdamiseks ja toitmiseks. Soovitatav kuur 2 kuud. Seejärel võiks jooksvalt kasutada 1 ampulli nädalas.

CRESCINA TRANSDERMIC 500 – märgatava hõrenemise peatamiseks ja uute juuste kasvu stimuleerimiseks ning juuste tugevadmiseks. Pärast stressi, sünnitust, haigust ja sagedast juuste värvimist. Soovitatav kuur on 2–4 kuud, olenevalt probleemist.

CRESCINA TRANSDERMIC 1300 – tugeva juuste hõrenemise puhul pärast menopausi algust, pärast keemiaravi, pärast pikaajalist juuste väljalangemist, ka pärast COVID-19 põdemist. Uute juuste kasvu stimuleerimiseks ja nõrgestatud juuste tugevdamiseks läbi suurima toimeainete kontsentratsiooni. Soovituslik kuur 4 kuud. Androgeneetilise (hormonaalsetest ja geneetilistest põhjustest tingitud) ja tsüanootilise alopeetsia (pärast menopausi) korral on soovitatav 2–4 kuu pärast kuuri regulaarselt taas korrata.


Selleks et Crescina juukseampullide toime oleks võimalikult pikaajaline ja tõhus, on nende koostisosad kapseldatud kujul. See võimaldab toimeainetel mõjuda veel paar kuud pärast hoolduskuuri lõppu. Parimate tulemuste saavutamiseks soovitab Buslova kasutada juukseampulle 2–4-kuuliste kuuridena paar korda aastas.

Juuksespetsialist rõhutab veel üht olulist detaili – neil toodetel ei ole kõrvalmõjusid ega äratõukeefekti ja seetõttu on need täiesti ohutud.

Millal on oodata esimesi tulemusi?

Teel juuste hõrenemisest kaunite ja tihedamate juusteni peab kindlasti varuma aega ning kannatlikkust. Esimesi tulemusi saab näha 2–3 kuu pärast, märgatavat tulemust 6–12 kuu pärast (sõltuvalt probleemist). Kliinilised uuringud on tõestanud, et pärast 4-kuulist kuuri kasvab juurde keskmiselt 6300 uut juuksekarva.

Vaata lähemalt ja leia endale parim toode lehelt www.labo.ee, kus on hetkel käimas aasta alguse sooduskampaania!

Kui vajad seoses peanaha- ja juukseprobleemidega nõustamist või abi, oled alati oodatud külastama juuksespetsialisti-trihholoogi Natalja Buslovat Hair-Live Ilusalongis (Fr. Kreutzwaldi 5-5, Tallinn, tel +372 5562 6411) või Juuksetervise keskuse abivalmis trihholooge (Madara 29, Tallinn, tel +372 5551 7415), kes aitavad alati murele või probleemile parima lahenduse leida.

Vaata lähemalt: www.labo.ee
Facebook: Crescina Eesti
Instagram: crescina_eesti

Jaga
Kommentaarid