Elu jooksul enamasti tervislikus kehakaalus olnud Eevat hakkas kaalumure kimbutama pärast viienda lapse sündi, kui rasedusega kogutud kilod ei tahtnud enam kaduda. “Paari aastaga õnnestus mul end tublisti ise ka kosutada. Ma ei olnud oma kaaluga rahul eelkõige enesetunde pärast, aga ei osanud midagi ette ka võtta, sest oma algatused ei kandnud vilja.” Uut hoogu katsetamiseks sai Eeva, kui luges Kroonikast saatejuht Anneli Lahe kogemust Dr Simeonsi dieediga 20 kilo kaotamisest. “Mõtisklesin paar päeva, sirvisin programmi kodulehte ning otsustasin tellida.”

Kindel siht silme ees, viis Eeva end dieedijuhistega põhjalikult kurssi ja alustas. “Ma ei uskunud, et kaalu on võimalik langetada näljatundeta — pidasin seda pigem müügitrikiks. Kuid see vastab 100% tõele ja tegelikkuses oli kogu kaalulangetuse teekond äärmiselt kena kogemus. Lisakilod kadusid ilma igasuguse piina, nälja või kurnatuseta. Programmi juurde kuuluv isiklik dieedikonsultant oli positiivse suhtumisega suureks abiks ja alati käeulatuses.”

Eeva kaalulangetus kestis konsultandi eriloal tavapärasest 40 päevast pikemalt tasa ja targu kulgedes, kokku 63 päeva ja maikuiseks lõpptulemuseks oli 18 kilo. “Tervis ja enesetunne oli palju parem kui enne ja saavutasin oma püstitatud eesmärgi — selliseks nagu 20-aastaselt enam ei ihkagi.”

Tulemuse säilitamine on tõeline eksam


Taas sõber oma peegelpildiga, võttis Eeva sihiks head enesetunnet ja energiat hoida tervislike harjumuste juurutamisega. “Dieediperiood oli minu jaoks piisavalt pikk, et muutus ei toimunud ainult kehaga, vaid ka mõtteviisis. Kaalulangetuse järel läksin Portugali reisile küll kerge hirmuga, kas suudan kontrolli säilitada, kuid eelistasin kehale kergemaid valikuid ja jõin palju vett ning kõik läks väga kenasti.”

Eeva sõnul möödus tavarežiimile naasmine siiski lihtsalt. “Ei ole nii, et peab kaloreid jälgima ja kõigest loobuma. Tegelikult võib endale kõike lubada, kasvõi burgerit — lihtsalt mitte iga päev ja õhtul enne magamaminekut. Tuleb leida enda kehale sobiv tasakaal.” Teadlikud valikud on aidanud tulemust hoida. “Täiesti uus asi mu jaoks oli see, et jätsin õhtusöögil lisandiks pandud kartuli pigem söömata, sest kõht sai ilma selletagi täis. Kui varasemalt sõin magustoidu viisakusest ikkagi ära, kuigi ma magusasõber pole, siis nüüd olen enda jao pigem abikaasa Martinile andnud, kes seda käiku enim armastab. Mulle tundub, et hea nipp on süüa mitte kohustusest, vaid seda, mida ka ise naudid.”

Uued harjumused annavad kontrolli


Mõned dieediaegsed toiduained on Eeva köögis endiselt aukohal. “Ma polnud varasemalt kunagi kanahakkliha ostnud, kuid nüüd ainult seda alternatiividele eelistangi ja sellest saab teha väga mitmekesiseid roogasid. Endiselt on lemmikud brokolipüree ja tomatisupp kodujuustuga. Minuni jõudis arusaamine, et kui juba üks valguallikas on toidukorras, olgu see liha, muna või kodujuustu näol, siis sellest piisab ja teist pole juurde vaja.”

“Panen tähele, et kui joon vett ja taimeteed liiga vähe, siis on kohe söögiisu palju suurem. Uus harjumus on igahommikune kaalumine, mis aitab menüüs kergemaid valikuid teha, kui eelmisel päeval on millegagi liialdatud. Oluline on sellele numbrile kohe otsa vaadata. Kindlasti on tähtis ka end liikuvana hoida — toimetan aias, liigun metsas ja püüan ka 23 korda nädalas 45 min trenni teha trenažööril.”

Õige ajastuse valik on võti


Tagasi vaadates on Eeva kindel, et valis enda jaoks dieedi läbimiseks parima aja. “Alustasin märtsis, kui paljud inimesed paastuvad ja sellega seoses korrastatakse ka ellusuhtumist ning mõtteid üleüldiselt. Mul ei olnud sel ajal üritusi, mis oleks kava täitmist seganud, seega sain täielikult keskenduda. Kogu kevadine looduse tärkamine käis minu eduga samm-sammult kaasas, peenral kasvav aiakraam tervislikke valikuid toetamas.”

Eeva sõnul on rahulolev peegelpilt toonud uue energia. “Muresid on kõigil, kuid palju lihtsam on elada vabana stressist, mille oled ise endale tekitanud ja mida muuta saad ka vaid ise. Kõige tähtsam on olla enda suhtes aus, aga ka kannatlik ning kogu pingutus saab kuhjaga tasutud.”

Eeva kuldreeglid edukaks kaalulangetuseks

Valmista end ette  loe juhised põhjalikult läbi, tee selgeks, kuidas tuleb toimida, ja lepi endaga kokku, et pead reeglitest kinni. Psühholoogiline ettevalmistus on kõige olulisem.

Suhtle isikliku konsultandiga  rumalaid ja imelikke küsimusi pole, dieedikonsultandilt saab alati nõu ja tuge. Kui on hea kaasteeline, kellel palju kogemust ja hea sõna varrukast võtta, siis tundub ka pisemgi saavutus märksa suuremana.

Täida toitumispäevikut  annab võimaluse alati kontrollida, kas kõik on ikka õigesti tehtud ja kui apsakaid esineb, need kiiresti tuvastada ning uuesti järjele saada.

Mis on Dr Simeonsi dieet?


Vastab peakonsultant ja toitumisnõustaja Aire Kängsep.
Dr Simeonsi dieedi peakonsultant ja toitumisnõustaja Aire Kängsep on aidanud dieediprogrammiga kaalu langetada tuhandetel eestlastel.

Dr Simeonsi dieet on kiire, lihtne ja ohutu kaalulangetuse meetod, mis on mõeldud eelkõige ülekaalulistele ja rasvunud inimestele lisakilode kaotamiseks varurasvade arvel. Programmiga on võimalik kaotada 40 päevaga 815 kg. Lühema 23-päevase perioodiga kaob keskmiselt vähemalt 5 kg. Igale inimesele on dieedi ajal määratud isiklik konsultant, kes aitab kohandada dieediprotsessi vastavalt kliendi tervislikule olukorrale, veendudes, et ei esine vastunäidustusi. Vajadusel on kliendile terviseküsimustes toeks 40-aastase kogemusega arst-dietoloog dr Natalia Trofimova.

Dr Simeonsi dieedi ajal on päevane toidukogus 11,5 kg ehk täiskõhutunne on tagatud ja tänu vajalikele toitainetele ei esine reeglistikku järgides näljatunnet. Kaalulangetuse etapis saab keha taldrikult sööduna ja lisaks oma varurasvadest kombineerituna päevas 20004500 kcal sõltuvalt algkaalust. Kaalulangetuse tempo sõltub personaalsest ainevahetusest, tervislikust, füüsilisest ja psüühilisest üldseisundist.

Lubatud toiduainete valik on piiratud, ent selles leidub suurel hulgal köögivilju, erinevaid valguallikaid, näkileibu ning puuvilju ja marju. Dieedi läbimine ei nõua täiendavat füüsilist koormust ning kaalunumbri hoidmiseks annab parimad eeldused kaalulangetuse järgne stabiliseerimise etapp. Tasakaalustatud toitumise põhimõtete omaks võtmine on kindlasti pikas perspektiivis oluline, seetõttu saab iga kaalulangetaja ka vajalikud teadmised peale dieeti oma tavaellu kaasa.

Tutvu lähemalt ja küsi lisa www.simeonsidieet.ee

Rahulolugarantii! Reeglitejärgsel tegutsemisel toimib Dr Simeonsi dieet väga hästi. Kui leiad 14 päeva jooksul, et meetod personaalselt ei sobi, saad 100% raha tagasi.

Dr Simeonsi dieet on paljude tuntud inimeste kaalulangetuse saladus. Vaata ka Monika Tuvi intervjuud 14 kg kaotamisest Buduaari telesaatele:

Jaga
Kommentaarid