Suurimad kasvamised tulevad läbi kriiside

Joya tunnistab, et tema elu suurimad kasvamised ja õppetunnid on tulnud läbi kriiside. Üks nendest kriisidest, mida paljud teisedki läbi elavad, on abielulahutus. Ta kirjeldab, et pärast lahutust oli tunne, et kogu maailm on kokku kukkunud — ta jäi ilma perest, sõpradest ja kogu senisest elamise struktuurist.

Ehkki ta käis tööl ning teenis head palka, jäi ta ometigi ilma oma ilusast majast, näiliselt ideaalsest elust ning andis ära majandusliku turvatunde. Ta tõdeb, et julgeda lahutada kolme lapsega 18 aastat kestnud abielu oli suur samm tundmatusse, ent kõige olulisem on sisemine õnn ja südamehääle kuulamine. Kui seda kuulata, on kõik asjad elus võimalikud. Nii saab hakkama kõigega — ka hirmuga tuleviku ees, süütundega laste, abikaasa, suguvõsa ja ühiskonna ees.

Glennon Doyle, New York Times’i bestsellerite autor ja enesearengu aktivist on öelnud, et ta valis päästa oma hinge, selle asemel, et päästa oma abielu. See kõnetas Joyat väga. „Abielu on võimalik päästa, kui soovid. Kõike on võimalik päästa ja parandada. Küsimus on, mis on selle hind,“ räägib ta.

Joya rõhutab, et naised on väärtuslikud ja võimekad. Mitte ainult lapsi kasvatama, vaid ka oma elu eest vastutama. Meil on kõik ressursid, oskused ja teadmised olemas ning ei tasu mõelda, et lahutus on lõpp — lõpud on samal ajal ka algused.

Joya sammud täisväärtusliku eluni:

  • Võta elu kergelt ja mänguliselt. See on nii oluline!
  • Ära võta ennast liiga tõsiselt. Kui võtad kõiki läbikukkumisi ja ebaõnnestumisi liiga tõsiselt, läheb ka elu väga tõsiseks.
  • Aktsepteeri ennast sellisena nagu sa oled.
  • Julge eksida, läbi kukkuda, katsetada ja armastada!
  • Üks asi siin maailmas on kindel — sa saad nagunii haiget. Sa saad valida, kas julged armastada ja saad haiget või ei julge armastada, aga saad ikkagi haiget.
  • Vali ja loo teadlikult oma ellu rõõmu!
  • Tuleta endale meelde olla õnnelik. Õnnelik saab olla sellest hetkest kui valid seda tunda. Tingimused ja ootused õnnetunde kogemiseks on vaid hirm saada haiget.
Jaga
Kommentaarid