Tuli ette perioode, kus suutsin oma näonahaga rahu sõlmida, sest pilt oli võrdlemisi klaar. Kuniks järgmine hetk vabanes vistrikke jälle nagu paisu tagant. Ja nii otsast peale. Sellisel hektilisusel oli oma halb külg. Kuna olukord ei kiskunud kunagi päris lootusetuks ja alati oli kuklas teadmine, et küll varsti tuleb jälle see parem periood, pani see mind oma „hilinenud puberteediga” leppima. Ma ei pidanud vajalikuks abi otsida. Punnid ju ometi tulevad ja lähevad.

Seda, et võiksin midagi ette võtta, sain aru alles mõnda aega tagasi, kui vistrikest hakkasid ka ilma neid torkimata maha jääma punased armid. Vanus! Nüüd olid ka need 5–6 punni näos selgelt liiga palju. Ometi oli mulle alati jäänud valemulje, justkui võiks aknevastaste toodete järele haarata alles siis, kui olukord lootusetult halb. Pärast seda, kui sattusin lugema teiste arvustusi Acnecinamide’i sarjale, sain aru, et see ei ole üldse nii. Otsustasin proovida, mis saab siis, kui kasutan korraga nelja sellesama sarja nahahooldustoodet. Mis ma oma näohooldusrutiini siis lisasin ja milliseid muutusi märkasin?

1. SAMM: toidulisand

Öeldakse ikka, et probleemid saavad alguse seestpoolt. Vanusega olen aru saanud, et see tõepoolest nii on. Seega otsustasin proovida vistrikevastaseid vitamiine. Etikett karbil lubas, et toidulisand sisaldab kõike, mida olen kuulnud probleemsele näonahale väga hea olevat: niatsiinamiidi, C- ja E-vitamiini, foolhapet, tsinki, koensüüm Q10 jne. Praeguseks olen võtnud juba rohkem kui nädal aega kaks vitamiini päevas ja ma ei tea, kas asi on juhuslikkuses või ei, aga tulemus on juba märgatav – kui muidu kippus enne menstruatsiooni ikka vähemalt paar-kolm vistrikku (halvemal juhul siiski rohkem) end ilmutama, siis seekord oli plats täiesti puhas. Samuti paistab muidu viimastel talvekuudel üpris kahvatuks kiskunud näonahk kuidagi hoopis säravam.

2. SAMM: näopuhastusvaht

Nii õhtuti kui ka hommikuti lisasin oma nahahooldusrutiini selle õrna puhastusvahu. Kui muidu kipub õrnatoimeliste näopuhastustoodetega olema see, et nad tegelikkuses ei puhasta kuigi sügavuti (mis tegelikkuses on aknevastases hoolduses ilmselgelt a ja o), siis see vaht tõesti üllatas. Nii pehme ja lõõgastav, aga samal ajal eemaldas siiski kõik liigse mustuse ja rasu ning mis oluline, seda kõike ilma nahka kuivatamata.

3. SAMM: koorija


Teadsin kohe, et ei taha seekord midagi juhuse hooleks jätta ning nii otsustasin kindluse mõttes rutiini lisada ka Acnecinamide’i koorija. Õigesti tegin – lõpuks osutus see kooriva toimega puhastusgeel minu jaoks suurimaks üllatajaks. Kuna mu nahk on talvel eriliselt punetusele kalduv, aitas see lisaks näo sügavpuhastamisele just ka naha punetust leevendada. Sellega seoses – ma ei tea, kas asi on selles, et üldine punetus on vähenenud, aga ka aknearmid paistavad olevat tagasi tõmbunud. Mäletatavasti olid just vistrikest järele jäänud armid peamine põhjus, miks ostustasin üldse viimaks akne vastu võitlusse astuda. Samal ajal ka põhiline süüdlane, miks end meigita ebakindlalt tundsin.

4. SAMM: kreem

Seda geelkreemi kasutan samuti nii hommikuti kui ka õhtuti. Suurepärane nahatooni ühtlustaja ja tundub, et mõjub väga hästi mitte ainult vistrikele, vaid ka üldisele punetusele ja tundlikkusele, millega talvisel hooajal eriliselt maadlen. Kuigi kartsin esialgu kõige rohkem seda, et ega kreem ehk nahka liialt kuivatama kipu – nagu paljud teised aknevastased kreemid –, siis sugugi mitte. Nahk on pärast kasutamist väga niisutatud ja pehme.

Kokkuvõtvalt võin öelda, et oli ainuõige samm akne vastu võitlusse astuda. Julgustan teisigi – selleks et algust teha, ei pea jääma ootama olukorra eskaleerumist selliseks, kust enam ilma tugevate armideta väljapääsu polegi. Siis on ilmselgelt liiga hilja! Samuti soovitan teistelgi katsetajatel võtta kasutusse mitu toodet korraga – kui kasutada erinevaid tooteid läbisegi, on väga raske viimaks aru saada, kas ja mis sind lõpuks üldse aitas. Nagu sedagi, mis ehk sinu nahale ei sobinud ja olukorda hullemaks tegi. Mina olen suutnud nende nelja abilisega igatahes praegu uute „külaliste” saabumise ära hoida ja ma tõesti südamest loodan, et samu tooteid järjepidevalt kasutades see jääbki nii.

Acnecinamide'i vistrikevastased tooted leiab rosena.ee e-poest, Tradehouse'i ja ProKosmeetika kauplustest ning suurematest Benu apteekidest.

Kasutades märtsis rosena.ee e-poest ostu vormistamisel koodi AKNE, on tavahinnaga vistrikevastased tooted 20% soodsamad.

Jaga
Kommentaarid