Stuudios on oma abikäe ulatanud ka näitleja Piret Krumm, kes täidab patju vatiga, mis muudab need kohevaks ja pehmeks. “Igaüks teeb nii palju kui saab,” sõnab ta ning lisab, et on ise ka näiteks Airbnb platvormi kaudu rentinud Ukraina linnades kortereid, et rahalise panusega sealseid inimesi toetada. “Ka mõned pisemad toetused olen teinud, aga see siin on praegu kõige mõnusam ettevõtmine. Lihtsalt teed midagi reaalset. Kui palju sellest abi on? Ma arvan, et väga palju. Ja siis oled kuidagi ise nende inimestega siin koos ka, lähedased sõbrad, peaaegu nagu pereliikmed — see kuidagi tõstab endal ka tuju.”

Üks asi, mida praegu Ukrainas väga vaja on, on ka kamuflaažvõrgud ja punt Eesti naisi, kelle seas ka tuntud stilist ja rõivakunstnik Anu Lensment, on asunud neid valmistama. Idee sündis inspireerudes Läti, Leedu ja Poola naistest, kes sama asjaga tegelevad. “Kuna pommitatakse ju valimatult kõike, tsiviilobjekte, autosid… Oleme võtnud siin sellise ettekujutuse, et ühe rongi vagunit me võib-olla ei suuda ära katta, aga autosid või selliseid väiksemaid objekte saaks nende võrkudega katta küll,” sõnab Lensment aktsiooni ühe algatajana.

Facebooki grupi “Aitan kaitsta — teeme koos varjevõrke” kaudu saab annetada sobivas toonis kangaid, aga ka aega, et võrkude loomisel abiks olla.

Jaga
Kommentaarid