Tiina: Arvan, et väljapeetult naiselik on minu disainikeele kõige täpsem kirjeldus. Kindlasti on selles palju mind ennast ehk seda, kes ma inimese ja disainerina olen. Samuti arvestan alati praktilise poolega, näiteks, kes on minu klient ja mida ta eelistab kanda, kus ma oma loomingut müün, millise ilmaga peame oma kliimavöötmes arvestama.

Millest on Sinu looming inspireeritud?

Tiina: Minu inspiratsioon algab naise ilust ja naiselikkuse tähistamisest, aga tegelikult iga uus kollektsioon võib saada tõuke ükskõik millest, mis mind parasjagu kõnetab või ümbritseb. Näiteks ühe kevadkollektsiooni loomise inspiratsioon sai alguse hoopis ühest imekaunist luuletusest, mida jõuluõhtul kuulsin.

Kui oluline on, et disaineri loomingus kajastuks tema päritolu?

Tiina: Sellist loomingut on alati ilus vaadata, sest see on nii isiklik ja viib justkui väikesele reisile teise inimese sisse, tema kogemuste ja tunnete radadele. Lähtun paljuski oma elus motost “ära iial ütle iial” ning sama katsetamisjulgust ning elurõõmu püüan panna ka oma loomingusse.

Tiina Talumehe kollektsioon Vabariigi Naine

Viimasel ajal on palju juttu olnud Eesti disaini paigutamisest Põhjamaade vs Balti kultuuriruumi. Kuhu Sina selle paigutaksid ning kas eestlased peaksid eelistama kodumaiste disainerite loomingut?

Tiina: Ma arvan, et mood on rahvusvaheline ja ei tunne riigipiire, väga ranget liigitust ma ei teekski. Muidugi on südantsoojendav, kui oled oma inimeste seas armastatud, sinu looming läheb neile korda ning nad eelistavad seda ükskõik millisele teisele brändile. Aga kuna on vaja ka vaheldust ja avastamist, siis mina igal juhul julgustan katsetama ja proovima erinevate riikide disainerite loomingut.

Mida võiks moeteadlik naine sel suvel kanda?

Tiina: Mida aeg edasi, seda rohkem mulle tundub, et trendikuse sünonüümiks saab mugavus. Eestis on sel suvel jõuliselt pildis jumpsuit ning mahedatel suveõhtutel ei saa kuidagi ilma ühe pika voogava maksikleidita.

Autorid: Katriann Kaasik, Kelly Kotkas, Evelin Ojamets