Käekoti loomisel ühendas aksessuaaridisainer õhtuse sära ja päevase tonaalsuse. Vaata lähemalt videost:

Bränd on nime saanud keemik Rudolf Hauschka järele, kelle avastatud meetod, mis võimaldas valmistada looduslikke ravimeid ilma alkoholipõhise säilitusaineta, vaimustas eelkõige antroposoofilisi arste. Rudolf Hauschka mõtles ka oma kosmeetikasarjast, mis täiendaks ravimite valikut ja oleks niiöelda ravimite edasiarendus terve naha säilitamiseks. Tutvudes viinlanna Elisabeth Sigmundiga, kes endavalmistatud kosmeetikatoodete tarvis tema 1935.aastal loodud ettevõttelt WALA-lt preparaate tellis, hakkasid tema plaanid kuju võtma. Tol ajal Stockholmis elanud kosmetoloog reisis Eckwäldenisse ning töötas seal koos arstide ja farmatseutidega välja näohooldustoodete retseptid. Üheskoos töötati välja koostised, mis olid stabiilsed sünteetiliste emulgaatoriteta ning loodi lõhnasegud looduslikest eeterlikest õlidest.

1967. aastal tulid turule esimesed tooted. 1971. aastal koolitas Elisabeth Sigmund välja esimese Dr. Hauschka looduskosmeetiku.

1999. aastal esitles firma täiesti looduslikku dekoratiivkosmeetika sarja – mineraalsetest värvipigmentidest ja ravimtaimedest, mis mitte üksnes ei kaunista, vaid samaaegselt ka hooldab nahka. 2009. aastal loodi tavakosmeetika kõrvale põhjalikumalt hoolitsev erihooldustoodete sari – Dr. Hauschka Med.