Staarid on oma riietuse suhtes väga valivad, pidades eelkõige silmas oma figuuritüüpi ja pikkust.

· Kui oled sale, peenikese talje ja väikese rinnaga nagu Audrey Hepburn või Nicole Kidman, tasub julgelt kanda kaharaid printsessiseelikuid ning laiasid vöösid, mis rõhutavad veelgi saledat pihta. Samas rõivaid, millel puudub taljejoon, endale soetada ei tasu.

· Kui oled seejuures veel väikest kasvu nagu Kylie Minogue, peaksid sõbraks saama kontsakingadega ning garderoobi muretsema V-kaelusega riideid, mis venitavad sind visuaalselt pikemaks. Loobuma peaksid aga liiga efektsetest mustritest ja aksessuaaridest, mis on vastuolus sinu väikese kehaga.

· Kui oled lopsakate vormidega, n-ö liivakellafiguuriga nagu Sophia Loren või Marilyn Monroe, võid julgelt rõhutada oma rinnapartiid. Selleks sobivad kõiksugu sügavad dekolteed. Ka vöö aitab su vorme paremini esile tuua. Vältima peaksid aga üleni valgeid kostüüme, mis võivad jätta sust odava pornostaari mulje.

· Kui su käsutuses on kõik salarelvad, sh korralik rinnapartii ja sire figuur nagu Angelina Joliel, on liibuvad kleidid su parimad sõbrad, kuid lohvakad dressipluusid või popid “uggid” ehk lumesaapad võid unustada, sest need sinu tugevusi esile ei too.

· Kui sinu tugev trenniarmastus on voolinud sulle silmapaistvad lihased nagu Madonnal, võiksid eelistada vabalt langevaid rõivaid (näiteks tuunikaid), kuid jätta riidekappi seisma kõik sellised esemed, mis on üliliibuvad. Need toovad esile küll su lihased, kuid ei mõju seksikalt. Ka ülikõrged kontsad tõmbavad liigselt tähelepanu sinu lihaselistele sääremarjadele.

Aksessuaarid

Sobiv käekott või kõrvarõngad on teinekord tähtsamadki kui riietus, rääkimata kingadest, mida sageli esimesena märgatakse.

· Marilyn Monroe on väitnud, et just kõrged kontsad ja õige puusanõks andsid tema karjäärile hoo sisse. Marilyn oli läbi aastate truu ühele disainerile – näitlejannal oli kodus 40 paari Salvatore Ferragamo kingi.

· Audrey Hepburn tõi moepilti balletisussid. Tema sõnul tasub osta pigem pool numbrit suuremad kingad, sest elegantne saab olla vaid juhul, kui tunned end mugavalt.

· Ehetest ei tea keegi rohkem kui Elizabeth Taylor, kelle eelistuste hulka kuuluvad suured teemandid. Enamik meist endale sellist luksust lubada ei saa, selle asemel võiksid ühe elegantse naise garderoobi kuuluda pärlid. Tagasihoidlik valge pärlikee või kõrvarõngad loovad printsessi mulje, nagu seda oli Grace Kelly.

Meik

Igal naisel on oma salarelvad, mida rõhutades lööb särama kogu välimus. Näiteks Marlene Dietrichil olid selleks põsesarnad – näitlejanna imes pidevalt sidruniviilu, et tema suu ja põsed trimmis püsiksid.

· Huuled peavad olema ühtlaselt toonitud ja mitte pragunema. Joan Crawford soovitas selle vältimiseks kanda huultele alati kaks kihti puna (ja seda pintsli abil!), kahe värvimise vahel huuli kas salvrätikuga tupsutada või siis puuderdada.

· Huulevärv ei pea olema alati kirgaspunane, vaid sõltub suuresti sinu kostüümist. Legendaarne jumestusmeister Harry Meret soovitas enne huulte värvimist alati mõelda oma kleiditoonile, need ei tohi olla toon toonis.

· Kulmud loovad näole üldmulje, seda teadis nii Marilyn Monroe kui ka Beyoncé. Ilusate kulmude saladuse taga on teritatud pliiats, parima loomuliku tulemuse saad, kui kannad seda kulmudele lühikeste peente tõmmetega. Viimase lihvi annab kulmude harjamine, et teravaid pliiatsijooni pehmendada.

· Pööra alati tähelepanu ka dekolteele, et see ei moodustaks näoga kontrasti. Kim Novak tavatses ka oma dekoltee jumestuskreemiga katta, kasutades selleks heledamat tooni, et rinnad suuremad näiksid. Paljud staarid kasutavad näol ja kätel ka valgustpeegeldavaid kreeme ja piimasid, et nahk mõjuks säravana.

· Üldmulje puhul ei saa kuidagi mööda vaadata ka lõhnadest. Üldteada on fakt, et parfüüme peab piserdama veresoonte kohale, sh meelekohta, kõrva taha, kurgu alla, rindadele ja randmetele, põlveõnnaldesse ja küünarnuki sisepinnale. Samas võib lõhnastada ka oma juukseid ja õlgu, nagu tegi seda Cyd Charisse, või alusriideid nagu Ann Southern. Vera Miles tagas endale lõhnava pesu aga seeläbi, et loputas pesu Kölni veega lõhnastatud vees.

Hoiak ja suhtlemine

Kuulsused on läbi kogemuste omandanud kõiksugu kavalaid võtteid, kuidas jätta endast positiivne mulje. Kas teadsid, et isegi õiget hääletooni on võimalik harjutada?

· Kellegagi vesteldes näita alati üles huvi oma partneri vastu ja ära unusta silmsidet. Barbara Cartland on mööda ruumi uusi ja põnevamaid kaaslasi otsivatele inimestele pannud nime “kokteilikägu”, viidates sellega n-ö parema pesa otsingutele.

· Grace Kellyt ja Ava Gardnerit juhendanud John Powersi sõnul on võimalik oma häälele võlu lisada näiteks sõnu rõhutades – peatu pikemalt sõnadel, millega soovid oma entusiasmi väljendada. Üldse on tark hoiduda monotoonsusest, sest nii on kerge kaotada kuulaja huvi sinu vastu.

· Räägi pigem aeglaselt ja selgelt kui kiirustades, sõnu välja ütlemata. Aeglaselt ja väljendusrikkalt rääkides mõjud enesekindlama ja huvitavamana. Kui su hääl on loomult kile, ürita leida enesele sobiv madalam häälekõrgus. Rääkides tõsta rindkeret ja hoia pea püsti, nii ei pea sa liigselt pingutama.

· Isegi tõsistest asjadest rääkides hoia suunurgad üleval – allapoole suunurgad ei kaunista sind ja muudavad su vanemaks. Rääkimata sellest, et naeratusest saab harjumus ja on teada tõde, et meid tõmbab instinktiivselt õnnelikumate inimeste poole.

“Pole olemas inetut naist. On vaid selliseid, kes ei ole kasutanud kõiki oma võimalusi.” Arlene Dahl, 60ndate filmistaar