* Kui meil on rasked ajad, siis tavaliselt mõtleme, et see, millisena me maailma näeme, on maailma tegelik peegeldus. See on väär järeldus. Me lihtsalt vaatame maailma oma lootusetuse kaudu. Me näeme asju kurbade ja lootusetute silmade kaudu. Tõsi on see, et kui me hakkame end tundma paremini, muutub ka maailm paremaks. Kui naaseme oma sisemuses rõõmu seisundisse, siis välismaailm peegeldab meile seda tunnet.

* Me ei saa elult seda, mida tahame, vaid seda, kes me oleme.

* Meie elus on hooajad ja halb aeg ei kesta igavesti. Usu, et kurbuse talvest saab rõõmu suvi, just nagu hommiku säravad päikesekiired järgnevad alati kõige pimedamale ööle.

* Valu ja õnnetus on võimsad vahendid, mis aitavad kaasa inimese arengule. Mitte miski ei aita sul kiiremini õppida, kasvada ja areneda. Mitte miski ei paku sulle nii suurt võimalust tagasi saada oma isiksuse autentne jõud.

* Kannatus ilmub siis, kui juhtub midagi sellist, mida me ei taha. See ilmub siis, kui elu annab meile midagi ootamatut, uue olukorra. Uue olukorra, ükskõik, kas see on haigus, lähedase kaotus või rahaline tagasilöök, ilmumine ellu tähendab, et peame muutuma ja jätma maha selle vana, mille külge kunagi klammerdusime.

* Meie universum on palju sõbralikum koht, kui arvame. Laev, mis kunagi ei hiiva ankrut, ei saa kannatada, aga laevad pole mitte selleks tehtud. Samamoodi ei saa haiget inimene, kes kunagi oma elus ei julge minna tundmatusse paika – aga inimesed pole mitte selleks loodud. Oleme loodud selleks, et tunnetada kasvu, mille annab võõraste kohtade külastamine reisil läbi elu.

* Klammerdumine elus turvalise sadama külge ei tähenda midagi muud kui oma hirmude vangiks jäämist. Sul võib olla illusioon, et oled vaba, elades kongis, milleks su elu on ehk saanud, aga see on vaid illusioon, mida sa endale räägid. Kui lahkud sellest kongist, et näha uusi vaateid, järgnemata enam massile, siis muidugi tõusevad pinnale hirmud – sa oled inimene. Aga vaprus tähendab seda, et sa tunned neid hirme ja liigud ikkagi edasi.

* Vaprus pole hirmu puudumine, vaid tahe kõndida läbi oma hirmu eesmärgi nimel, mis on sulle tähtis.

* Tundmatus on seal, kus asub „uus“, ja uus on ainus koht maailmas, kus leiad võimaluse.

* Igale inimesele on sisse programmeeritud joosta elus võimaluse ja potentsiaali poole. Kõiki meid on loodud olema suurepärased.

* Hakka jälle elama, ja su süda hakkab jälle lööma, kui sukeldud tundmatusse ja uurid elus tundmatuid paiku. Seiklusvaim ja põnevus tulevad tagasi. Pea meeles, et teisel pool hirme avastad sa oma saatuse.

Menukite autor ja õigusteaduste magister Robin S. Sharma, kes esineb Eestis 5. novembril, on üks maailma hinnatumaid asjatundjaid juhtimise, enesejuhtimise ja tipptasemel tulemuslikkuse saavutamise alal. Ta on kirjutanud seitse rahvusvaheliselt edukat raamatut.