Lastehällid. Hällid võivad olla tujukate väikelaste poolt sõna otseses mõttes räsitud.
Sülearvutid. Igasugune pisike defekt kasutatud sülearvutis muutub aja jooksul vaid suuremaks. Kasutatud eseme puhul ei ole sul ka garantiid ja parandamine tuleb teatavasti oma taskust kinni maksta.

Jalatsid. Paljud veebilehed soovitavad kasutatud jalatseid mitte osta, sest need on juba tõenäoliselt saanud vormi eelmise kasutaja jalakuju järgi. See kehtib eriti jooksujalatsite puhul, sest nende kasutatud versioon võib põhjustada ebamugavust ja isegi vigastusi.

Kokkamistarbed. Mittenakkuva pinnaga söögivalmistamistarvikud on kindlasti asjad, mille puhul tasub uutesse investeerida. Aja jooksul saab pottide-pannide pind kriimustusi, mis muudab nende puhastamise raskemaks. Sellised pinnad võivad eritada ka kahjulikke kemikaale.

Mütsid. Peakatteid võib olla väga raske puhastada, mis tähendab, et eelmise kasutaja juuksekarvad (ja võib-olla isegi täid!) on ikka veel peakattes. Osta oma järgmine müts mujalt kui kirbuturult.

Blenderid. Blenderite terad peavad olema superteravad, et need töötaksid korralikult. Kui ostad kasutatud masina, võib marjade ja banaanide püreestamine osutuda üsna kauakestvaks protsessiks. Pealegi, varem või hiljem pead sellisel juhul ikka uude blenderisse investeerima.

Polsterdatud mööbel. Lisaks lutikate ohule, võib ebameeldivate lõhnade eemaldamine pehmelt mööblilt olla väga keeruline – ükskõik kui palju puhastusvahendit sa kasutad. Ostes kasutatud mööblit, on kõige targem lasta sellele uus polsterdus panna.

Objektiivid. Ka kõige väikesem kriimustus kasutatud objektiivil võib sinu ilusaid fotosid rikkuda. Objektiivid maksavad palju (ka kasutatult) ja tõenäoliselt oleks targem see raha investeerida kohe uude ja kvaliteetsesse objektiivi.

Madratsid ja padjad. Ära kunagi osta selliseid esemeid (ega ka voodipesu) kasutatuna. Igasugune oht saada kaasa ka bakterid, seennakkused või muud olevused ei ole seda riski väärt.

Ujumisriided. Lisaks hügieenilisele põhjusele kuluvad ujumisriided üsna kiirelt, mistõttu ei ole neid tark kasutatult osta. Ujumisriided ei kata su keha enam hästi, kui need juba esimese lainega kokkupuutel lonti vajuvad...

Kalipsod. Sellised esemed peavad hästi istuma ja nad kuluvad aja jooksul päris palju, mistõttu ei pruugi nad enam varsti sulle vees sooja anda.

Laste turvatoolid. Ohutus on siinkohal ülitähtis ja pelgelt toolile peale vaadates pole võimalik aru saada, kas see on kahjustatud või mitte. Ära tee turvalisuse arvelt mitte ühtegi allahindlust.

Autorehvid. Kasutatud rehvide ostmine ei ole kunagi hea mõte, kuna rehvide veerepind võib olla kulunud ja seetõttu ohutust vähendada.

Allikas: Business Insider