Tahiinikaste:

  • 2 sl tahiinit
  • 4 sl Kreeka jogurtit
  • 1 sl sidrunimahla
  • 1 sl oliiviõli
  • soola, pipart
  • vett

Lõika baklažaanid pikkupidi paarisentimeetristeks viiludeks, puista neile pisut soola ja jäta 10 minutiks maitsestuma. Pühi lõikepinnale tekkinud vedelik majapidamispaberiga, määri baklažaaniviilud kergelt õliga ja grilli või prae grillpannil keskmisel kuumusel mõlemalt poolt umbes 4 minutit.

Lõika suvikõrvits väikesteks kuubikuteks, haki küüslauk ja tšilli ning tükelda tomatid. Kurna kikerherned ja loputa sõelal, kuni vesi enam ei vahuta. Kuumuta pannil pisut õli ja prae umbes 5 minuti jooksul kergelt läbi küüslauk, suvikõrvits, tšilli ja kikerherned ning maitsesta segu kuumutamise ajal soola, pipra ja punega. Lisa hakitud tomatid ja sega läbi. Tõsta kikerhernesegu baklažaanidele.

Sega kokku kastme koostisained. Lisa juurde nii palju vett, et kaste oleks paraja paksusega. Nirista kaste kikerhernesegule. Puista peale hakitud peterselli ja paku soojalt.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta juulinumbris.