See on hea, et te seda küsite. Noor Feliks Viss ei teadnud oma pärandusest ju midagi. Aga teadis, et ta kasuisa oli rikas mees ja et teda ähvardab küüditamine. Aljošaga samas mundris mehed viisid ära ka tema sugulased. Ta kartis, et sama saatus võib ka teda ees oodata ja ta tegi kavala käigu. Ta asus otse vaenlase pessa, komsomolitööle, kus loomulikult midagi suurt teha ei olnud.

Kas Viss on aus kapitalist?

Esialgu tekkis Vissil kiuslik plaan rikkaks saada ja tõestada kogu maailmale, kui halb on kapitalism. Ja kui talle tehti esimest korda ettepanek saada majade omanikuks, kuidas ta siis ärritus, kui inimesi ähvardas nendest majadest väljatõstmine! Ja et just tema hakkab põhjustama inimeste kuuse alla tõstmist. See ajas ta lausa marru. Sellepärast sõimas ta ka oma advokaadi läbi. Aga siis mõtles kiiresti ümber ja otsustas advokaadile helistada.

Feliks Vissi silmis hiilgab võim. Kuhu ta üritab välja jõuda?
Ma ei tea, kuhu Viss välja jõuab. Eks Teet Kallas üritab, kuigi ega Tammsaare ja Vilde vast ei teadnud ka kohe, kuhu nende tegelased välja arenema peavad.
Viss elab praegu kõike vastupidiselt läbi. Kui ta kuskil mõnda vaest inimest kohtab, hakkab haletsema ja kaasa tundma, aga pärast selgub, et see inimene on hoopis tema oma tehasest.

Ja koondas Laine oma kodust?

See on minu arvates küll õiglane. See naine on ju päris kurjategija. Kutsus oma mehe Vissi koju, jõid konjaki ära. Ostis palju toitu kokku ja viis oma koju, varas ju! Laine on kõige suurem näraka proletariaadi kehastus üldse. Ja Luule mängib teda nii hästi. Häbematu, kuidas ta telereporterile oma leivaisa kohta ütleb, et Viss on midagi kokku keeranud ja nii need majad kukuvad! Kust sa kurat võtad niisugust asja, kui mina pole üldse midagi paha teinud? Ja ta süüdistab minu Vissi!

Intervjuu on pärit ajakirjast Nädal.

Allikas: Naistemaailm