Õpi oma vigadest. Majanduslike vigade tegemine on väga levinud, seda teeme me kõik, aga edu saavutavad need, kes tehtud vigadest õpivad. Bill Gates on öelnud: „Edu tähistamine on tore, aga tähtsam on oma läbikukkumistest õppust võtta."

Ingvar Kamprad

Väldi ebavajalikke kulutusi. IKEA asutaja Ingvar Kamprad on seda meelt, et raha pole vaja kulutada isegi neil, kel on seda kõvasti. Nagu mitmed teised ülirikkad, eelistab ta lennata turistiklassis, mitte eralennukiga. Oma autobiograafias kirjutab ta: „Meil pole vaja uhkeid autosid, muljetavaldavaid tiitleid ja rõivaid ega muid staatusesümboleid. Meid viib edasi meie jõud ja tahe!"

Warren Buffett

Osta selline kodu, mis vastab su vajadustele. USA ettevõtja ja investor Warren Buffet on selle reegli klassikaline näide. Ta elab endiselt majas, mille ta ostis aastal 1958 vaid 31 500 dollari eest. Vaatamata oma miljarditele ei näe ta vajadust elada hiiglaslikus lossis.

Richard Branson

Sea endale eesmärgid ja tee kõik, et neid saavutada. Briti miljardär Richard Branson alustas eesmärkide nimekirja tegemisest. Need eesmärgid polnud kuigi realistlikud, aga ta asus nende kallal tööle. Isegi tema ise ei võinud ette kujutada, kui kaugele see ta lõpuks on viinud.

Carlos Slim Helú

Hakka varakult raha säästma. Mehhiko ärimehel Carlos Slim Helúl, kes on üks maailma rikkaimaid inimesi, on pakkuda üks tähtsamaid rikkaks saamise nippe: hakka võimalikult varakult raha säästma. Mida varem seda teed, seda paremini läheb sul tulevikus, ükskõik mis alal sa töötad.

Mark Zuckerberg

Sõida mõistliku hinnaga autoga. Isegi Facebooki asutaja elab suhteliselt kokkuhoidlikult. Näiteks on ta autoks 30 000-dollarine Acura sedaan. Ta saaks endale lubada ükskõik millist autot või isegi autode kollektsiooni, aga tema valikuks on see praktiline masin.

Oprah Winfrey


Leia see, mis sind kirglikult huvitab. See lihtne nõuanne toimis Oprah' puhul imehästi. Ta on öelnud: „Sinust saab see, mida sa usud. See, kus sa praegu oma eluga oled, põhineb kõigel sellel, mida oled ise uskunud." Kui mõtled välja, mida sulle kõige enam teha meeldib, ja annad endast kõik, et sellel alal läbi lüüa, viib see sageli suurima õnneni.

Allikas: lifehack.org