Bešeňová, Slovakkia

Miks külastada? Suurepärane looduse silmailu ja termaalvees kümblemine

Slovakkia Liptovi piirkonna maaliliste mägede vahel peidab end Galeria Thermal Bešeňová – šikk spaahotell, mis on ehitatud mineraaliderohketele kuumaveeallikatele. Väidetavalt on neil 39 kraadistel kaltsiumi, magneesiumi, kaaliumi ja sulfraatide rikastel vetel tervendav toime nahale ja hingamisteedele, samal ajal suudavad need ka lihaste ja liigeste valu leevendada. Kuna neis vetes sisaldub ka jälge liitiumist, suudavad need juba esimesest suplusest ka sinu tuju tõsta. Mõnule spaa privaatsetes termaalbasseinides, puhasta poore mentooliga rikastatud saunas, broneeri massaaž ning lõpeta päev restoranis, mis pakub holistilise toitumise menüüd.

PS. Spaahotelli vahetus läheduses asub ka veepark.

Uuri lähemalt: galeriathermal.sk

Hevizi järv, Ungari

Miks külastada? Tervendavad kuumaveeallikad ja järveäärsed massaažid

Kui sulle meeldib mõte mineraaliderikastest kuumaveeallikatest, valmitu reisiks Ungarisse. Nimelt on seal asuv Hevizi järv Euroopa suurim, ainult termaalvett sisaldav järv. Selles sisaldub niivõrd palju lahustunud karbonaate, sulfurit, kaltsiumi, magneesiumi ja vesinikkarbonaadi gaase, et suplejatel soovitatakse selles olla vaid maksimaalselt 30 minutit korraga. Järve tervendavaid omadusi on hinnatud juba sajandeid ning väidetavalt suudab see vähendada põletikku, leevendada kroonilist valu ning muuta juuksed ja naha pehmemaks ja tervemaks. Järveäärne spaa pakub muljetavaldavat massaažimenüüd, mis muudab selle ihaldatud sihtkohaks, kui juba Budapesti linnapuhkust plaanid.

Uuri lähemalt: lakeheviz.com

Therme Vals, Šveits

Miks külastada? Luksuslikud termaalvannid ja Alpide glamuur

Sind paelub mõte termaalveedest, kuid mitte õues ujumisest? Šveitsi 7132 spaa on just sinu jaoks loodud! Kujutle, et Alpide glamuur kohtub luksusliku päevaspaaga. Nüüd lisa sellesse hiiglaslik siseruumides asuv termaalvann, mis on valmistatud 60 000st hallist kvartsiitplaadist. Jah, see on

tõeline Instagrami unelm, mille kirsiks tordil on neli termaalvanni, sealhulgas 14 kraadine jäävann, 42 kraadine kuumavann ning väline termaalvann. Neist viimane on teadlikult asetatud viisil, mis lubab sul mõnuledes imetleda piirkonna maalilist mäestikku. Just, sind ootab ees kõik see ning me pole jõudnud nende spaamenüüst veel rääkimagi hakata...

Uuri lähemalt: 7132.com

Wine Oil Spa, Hispaania

Miks külastada? Lõõgastumiseks päikese all koos piiramatus koguses veini ja massaažidega

Lõõgastavad massaažid ja hea vein – kas on olemas veel täiuslikumat kombot? Wine Oil Spa asub Hispaania Villa de Laguardia Hotellis, täpsemalt riigi Rioja Alavesa veinipiirkonnas. Sind ootavad ees massaažid ja hooldused, mis on kõik inspireeritud kohaliku oliiviõli ja viinamarjade kasulikest nahka parandavatest omadustest. Samal ajal muudavad Soome saun, Türgi vann, jääkaev ja bassein (rääkimata veejugadest ja hüdromassaaži pinkidest) selle tõeliselt täiuslikuks puhkuse sihtkohaks.

Uuri lähemalt: hotelvilladelaguardia.com

ION Adventure Hotel, Island

Miks külastada? Puhkus, taastumine ja värske õhk

Ära lase nimel end petta – ION Adventure Hotel on ideaalne paik, kus puhata, lõõgastuda ja korraks peitu pugeda. Kuigi see asub pealinnast Reykjavikist vaid vähem kui tunni aja kaugusel, tekib tunne, justkui oleksid linnakärast veelgi kaugemal. Matka ümbritsevatel laavamägedel, et tunda tõeliselt värske õhu kosutavat mõju (see seiklus muudab garanteeritult sinu põsed roosakaks) ning seejärel lõõgastu kuumas välibasseinis, hingates endasse silmipimestavat looduse ilu. Kohalikud taimed muudavad hotelli populaarseima näohoolduse ja massaažihoolduse tõeliseks elamuseks. Garanteerime, et oled puhkuse lõpuks justkui uus, õnnelikum inimene.

Uuri lähemalt: ionadventure.ionixeland.is

Euphoria Retreat, Kreeka

Miks külastada? Holistiline heaoluteekond Vahemere piirkonnas

Euphoria Retreat heaolukeskuse filosoofiaks on taastasakaalustamine ning see kombineerib endas iidsed Kreeka heaolutraditsioonid Hiina meditsiiniga. Kui soovid murda välja oma mugavustsoonist, on just see sinu jaoks õige koht. Naudi joogatunde, tai chi ja treeningtunde, sügavkoe massaaži, refleksoloogiat ja meditatsiooni, toitumisnõustamist ja tervislikku Vahemere menüüd. Alusta sisemise heaolu taastamisega ning lõpeta luksusliku näihoolduse, sauna ja suplusega jäises basseinis. Tulemus? Tõeliselt Instagrami vääriline puhkus paigas, mis annab sulle sära pealaest jalatallani.

Uuri lähemalt: euphoriaretrat.com

Rogner Bad Blumau, Austria

Miks külastada? Tõeline spaa-detoks

Kui otsid kõikehõlmavat spaakogemust, on see Austria paradiis üheks parimaks valikuks. Alates

tõelist laguuni meenutavast välibasseinist, mis on täidetud tervendava termaalveega, kuni Ayurveda hoolitsuste ja lõõgastava kogu keha hamam kogemuseni ning mitmete saunadeni, mille hulgas nii traditsiooniline Soome saun kui Rooma termid ning infrapunasaunas – sinu valikud täielikuks keha ja hinge detoksiks on lõputud. Mainimata ei saa jätta ka erimassaažid, mis kasutavad naturaalseid õlisid, vormivad näohooldused ja säravad maniküürid-pediküürid, mis loovad veatu lõpptulemuse. Sa lihtsalt ei saa sellelt heaolu reisilt naaseda ning mitte olla täielikult uue säraga.

Uuri lähemalt: blumau.com

Helsingi, Soome

Miks külastada? Tõeliseks Soome sauna kogemuseks

Loomulikult on Soome üks parimaid paiku, kus kogeda üht kõige täiuslikumat saunakogemust. Seal on tegemist palju rohkema kui lihtsalt traditsiooniga – see on justkui kunstivorm. Selleks, et tõeliselt Skandinaavialikult saunas käimist kogeda, külasta tõelist soome saunade pärli Helsingis, nimega Löyly. Peen avalik saunakompleks on täiustatud mändidest terrassiga ning selle eesmärgiks on muuta heaolu puhkused veelgi populaarsemaks. Higista saunas (olemas on nii segasaunad, kui ka vaid meestele ja vaid naistele mõeldud alad), hüppa jahutuseks merre ning lõõgastu terrassil, kokteil käes. See modernne heaolukeskus asub Helsingi kesklinnas vaid kiviviske kaugusel.

Uuri lähemalt: loylyhelsinki.fi

Pamukkale, Türgi

Miks külastada? Parim võimalik silmipimestav kümblus

Sellest Türgi paigast leiad imelised mineraaliderohked basseinid, mis on ääristatud erkvalge tahke kaltsiumiga. Pamukkale võtab enda alla kogu Türgi Menderese järve oru küljel asuva mäenõlva. Kui oled lõpetanud ühes maagilises basseinis mõnulemise, võtan suund mäenõlva tippu, kus leiad rohelised veed Kleopatra basseinis. Naturaalne bassein, mis legendi kohaselt kuulus kord Rooma templile, kus Kleopatra ka ise kümbles, on nüüd ääristatud lilledega ning millest leiad ka suursugused puhkekohad. Õrn päikesepaiste, nahka pehmendavad veed ja ujumiskohad, mis tekitavad sinus tõeliselt kuningliku tunde. Mida veel tahta?

Uuri lähemalt: haltur.net

Allikas: Byrdie.co.uk