Islandi muusikute loomingut on eestlased alati palavalt armastanud. Seda tõestab ilmekalt ka GusGusi nelja aasta tagune kontsert Tallinnas. ERRi kultuuriportaal nimetas bändi ülesastumist toona lausa täistabamuseks elektroonikabändide järele janunevate eestlaste seas. 12. oktoobril jõuab GusGus oma kümnenda albumi “Lies Are More Flexible” esitlustuuri raames taas Tallinna ning annab kontserdi Rock Cafes. Meie oleme igatahes valmis!

Koos suudame rohkem

Rootsi rõivabränd Lindex on juba aastaid panustanud rinnavähivastasesse võitlusesse. Sel aastal on kaubamärk disaininud spetsiaalse käeketi ja koti, mille müügist saadav tulu annetatakse täielikult vähiuuringuteks. Pühendunud tegutsemisega ja klientide toel on aastatega uuringuteks kogutud juba 12,9 miljonit eurot. Käekett ja kott jõuavad Lindexi kauplustesse oktoobris.

Raamatud, mida on raske käest panna

Järjekordne põnevik nüüdisaegseks Agatha Christieks tituleeritud autorilt, mis on jutustatud Ruth Ware’ile omases pinget kruvivas, ootamatute pööretega stiilis. “Proua Westaway surm” on tulvil salapära ja saladusi. Peategelane Harriet teenib elatist tarokaartide panemisega. End kohutavatesse valedesse mässinud naine üritab lahendada tülli läinud pere saladuste sasipundart, ent mida sügavamale ta kaevub, seda kohutavam tõde teda ees ootab.

Närvekõditav psühho­loogiline põnevik “Too mind tagasi” on Prantsuse-Iiri kirjaniku B. A. Parisekolmas romaan. Raamat paneb sind kahtlema kõiges ja kõigis kuni pööreterohke lõppvaatuseni. Finn ja Layla on Prantsusmaal suusapuhkusel. Teel koju otsustavad nad maantee ääres korraks peatuse teha, Finn läheb tualetti, Layla jääb autosse. Kui Finn naaseb, ei ole naist enam autos. Otsingutest hoolimata jääb Layla kadunuks…