Tagasihoidlik tüdruk näitab KAAMOSel oma London College of Fashion lõputööna sündunud kollektsiooni, mis lõi žürii pahviks ekstra rafineeritud ja pea erootilise disainikeelega. Preemia üleandmisel tehtud Skype usutluses andis Mirja lootust, et tema tulevikuplaanidesse mahub kindlasti ka Eesti.

Nokia Lumia eriauhinna (nutitelefon Lumia 930) pälvis Eesti Kunstiakadeemia ehtekunsti magistrant Sofja Markarova ehteseeriaga PLÜSCH. Sametiselt seksikas seeria on suurepärane näide šikist taaskasutusest, sest ehete südamikeks on tegelikult kasutatud veinipudelite korgid.

Kõik 20 sõelale jäänud ja näitusel eksponeeritud tööd tõestavad, et noor Eesti aksessuaaridisain on on saamas uut hingamist – peale on kasvamas põlvkond andekaid, pühendunud ja kaasaja maailmas osavalt navigeerivaid tegijaid.

Projekti initsiaator Tanel Veenre loodab, et sellega ei lõppe KAAMOSlikud sähvatused ja kutsub endast märku andma kõiki kultuurisõpru või firmasid, kes sooviks seda stipendiumi edaspidi toetada. Noor Eesti disain on seda väärt!

KAAMOSe kammerik näitus Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi trepigaleriis on avatud kuni 2. novembrini.

Kaamos meeskond: Tanel Veenre, Janne Klooren, Kätlin Teesalu

Toetajad: OÜ Stiilikanal, Eesti Kultuurkapital, Nokia Lumia, Campari