Peredele ja kokkamishuvilistele lastele täiuslikult jõulukingiks sobiva Kahvliahvi kokaraamatu esitluspidu oli hoogsalt tegus, sest osasid raamatu-toite sai kohapeal järele teha ja proovida. Nii veeretati näitlejanna Karin Raski juhendamisel maapähklivõi pallikesi ning koos tippkokk Toomas Läätsega kaunistati maasikarongi-mustikametsa kooki. Kaasa sai lüüa ka jõuluhõnguliste vürtsmandlite ning hõrgu maasikajogurti töötubades, maitsta isetehtud kuuseokka-limonaadi ning mekkida La Muu uhiuut Multikulti jäätist, mille retsepti leiab raamatust Rasmuse kookosjäätise nime alt.

"Esimene tagasiside raamatule on olnud kõrvusttõstev," ütleb Merle Liivak. "Mitu inimest on tunnistanud, et raamat ajas nad nutma, sest sellest vaatab vastu liigutavalt palju ilu, siirust ja armastust. Selle raamatu esimene mõte ongi inspireerida, et perega rohkem koos olla ja köögilaua ümber tegutseda. Et meil ja meie lastel oleks kodus õnnelik ja hea olla."

Mahukas Kahvliahvi kokaraamatus jagab oma lemmikretsepte 11 Eesti pere, kelle hulgas nii tuntud tegijaid kui ka neid, keda laiem publik veel ei tunne. Raamatu vahel astuvad üles näiteks tippkokk Roman Zaštšerinski perega, kohvikupidaja Anni Arro õe Liisu ning ema Epp-Mariaga ning ajakirjanik Elis Aunaste tütardega.