Kohalikul ilumaastikul toimuvat dikteerivad suures osas rahvusvahelised kosmeetikamessid, millest tingituna on kevadmessi üheks teemaks mehed. Sel korral on lisaks eraldi barberite alale ka rida tervisetooteid just meestele suunatud ning tähistatud saalis siniste täppidega. Laupäev ongi ilumessil meeste päev, kui päevajuht Martin Haljaste räägib meestega ja eelkõige meestest. Peatume pikemalt eriprojektil Pikema sõpruse päev, mis lahkab Eesti meeste tervisekäitumist. Kevadmess toetab igati algatust, kus iga naine võiks oma välimusele tähelepanu pööramise kõrvalt märgata ka oma kaaslase tervislikku seisundit.

Kindlasti ei tähenda sellised rõhuasetused, et ilumessil vaid tervisest räägitakse. Ilumaailm on tõepoolest muutuste tuules, rõhudes üha enam tarbija teadlikkusele ja puhtamatele valikutele. Kevadmess esitleb sel korral mitmeid uue põlvkonna ilutooteid, mille tootmisel keskendutakse iga aastaga üha enam taimsetele komponentidele ja tooraine puhtusele. Lihtsustamaks orienteerumist ilumaailmas, on messil rohelise täpi ja südamega esile tõstetud sertifikaatidega märgistatud ning julmusevabad ilutooted. Pühapäeval arutleb kosmeetikatoodete sisu ja lubaduste teemal päevajuht Laura Prits.

Mõtteviis on ilumaailmas iga aastaga üha rohelisem, kuid kevadine värvipalett endiselt kirju. Värsked trendid ja kireva värvigamma toovad sel aastal kevadmessile Itaalia tippjumestaja Fabio De Stefano ja Eesti Meigikunstnike Ühenduse Meigikool, kes viivad üheskoos läbi suurejoonelise jumestajatele suunatud meistriklassi. Nädalavahetusel panevad oma oskused proovile küünetehnikud rahvusvahelise võistluse Nailympia raames ning toimub juuksurite konkurss Kuldne Pääsuke.

Ilumess 2019

Traditsiooniliselt leiab kevadiselt ilumessilt ka Moesaali, kus esindatud 19 kohalikku disainerit ja lai valik rõiva-, ehte- ning aksessuaaribrände. Kokku on hallides esindatud 202 firmat nii Eestist kui välisriikidest ning üle 600 kaubamärgi.

Kevadmess on avatud:

Reedel, 10. mail 12.00-19.00
Laupäeval, 11. mail 10.00-18.00
Pühapäeval, 12. mail 10.00-15.00