Tegelikult on olemas täiesti õige järjekord, kuidas oma erinevaid nahahooldustooteid kasutada ning selle nüüd sinuni toomegi, sest aina kirevam valik võib algul vägagi segadusse ajada. Õnneks aitab ajakiri Cosmopolitan hädast välja: siin on õige järjekorraga nimekiri, kus lausa 15 nahahoolduse ja meigisammu järjestatud, et oma iluinvesteeringutest ikka maksimumi võtta saaksid.

Muide, kui sa mõnd toodet allloetletutest ei kasuta, jäta see samm lihtsalt vahele ja liigu kohe järgmise etapi juurde.

1. Puhastamine

Loputa nahka kaks korda, et eemaldada kogu mustus ja vanad naharaasud. Esimene loputuskord puhastab naha pealispinna, teine jõuab pooridesse.

2. Toonik

Tead seda tunnet, kui oled pikalt vaeva näinud mõne kirja või dokumendi kirjutamisega ning siis paned selle kogemata kinni? Tooniku vahelejätmine on sama efektiga! Toonik eemaldab mustuse, mille esimene samm veel endast maha jättis. Kanna toonik vatipadjakesele ja poorid saagu põhjalikult puhtaks!

3. Punnikreem

Kui pead kasutama mõnda erikreemi aknega võitlemiseks või armide leevendamiseks, kanna seda peale nüüd, et see korralikult nahka imbuks.

4. Seerum

Üldine reegel nahahoolduseks on, et alustada tuleb kõige kergemast tootest. Seerumi peen tekstuur imendub ülikergelt nahka ning jõuab ka kõige sügavamatesse pooridesse. Ehk veendu, et sinu seerum sulle karuteeneid ei teeks ja hästi sobiks!

5. Silmakreem

Ilmselt kandsid ka sina silmakreemi alati viimasena peale, kuid sellel on samuti äärmiselt peen tekstuur, mis tuleb kindlasti puhtale pinnale kanda. Kasuta oma keskmisi- või sõrmusenäppe, et see õrnalt patsutades peale kanda.

6. Niisutav kreem

Niisutava kreemita on kogu su eelnev töö vastu taevast lennanud - isegi õlise naha puhul. Kanna see peale üles- ja väljapoole suunavate liigutustega.

7. Õli

Kui loodad õli nahka ilustavale toimele, kanna see veel kuivaks jäänud kohtadele. Õlil on võime niisutavast kreemist läbi tungida ning need suudavad ideaalselt koos toimida, kuid vastupidises järjekorras see jällegi juhtuda ei saaks.

8. Päikesekaitse

Kui kannad päikesekaitsekreemi kohe pärast näo puhastamist peale, on sellele järgnevad toimingud mõttetud, kuid oma nahahooldusrituaali hoopis sellega lõpetades, omavad kõik tooted veel oma täit potentsiaali!

9. Meigialuskreem

Ka meigiprotsessil omab õige järjekord tähtsust ning kindlustab kõige täiuslikuma toime nii jumestuskreemi kui ka kulmuvärvi puhul. Ja seda alustab hea meigialuskreem, mis toimib kui magnetina, et kogu su meigibaas paigal hoida.

10. Jumestuskreem

Jumestuskreemi tuleb tingimata enne peitekreemi kasutada, sest esimene tagab ühtlase pinna ilma milleta järgnev “vigade parandus” toimida ei saakski!

11. Peitekreem

Peitekreem kanna kohtadele, mis rohkem katmist vajavad ja hajuta see ettevaatlikult napuga tupustades, mitte hõõrudes.

12. Puuder

Puuder kinnitab meigialuse ja imab endasse liigse rasu: kanna see oma T-tsoonile, lõuale ja silmaalustele.

13. Päikesepuuder, ja alles siis põsepuna!

Päikesepuuder peab oma kergema tekstuuri tõttu kindlasti enne põsepuna kasutamist peale kantud olema. Muidu korvab põsepuna päikesepuudri üle ja viimasest polegi kasu.

14. Lauvärv ja silmalainer, ja alles siis ripsmetušš!

Iseenesest mõistetav - värvitud ripsmed jäävad lihtsalt teele ette, kui lauvärvi või silmalainerit peale kanda, pealegi kinnituvad peened puuderjad osakesed värskelt värvitud ripsmetele, tuhmistades nende tõelist efekti.

15. Kulmud

Kulmuvärvi intensiivsus peaks lauvärvi, põsepuna ja huulevärvi täiendama ehk kulmude defineerimine tuleks ette võtta kõige viimasena, et sinu näolapp ikka terviklik oleks!