Maailmakuulsate staaride juuksur ja New Yorgi Chris Chase salongi loovjuht Paul Cucinello sõnab, et blondeeritud juuksed muutuvad oksüdeerudes kollakamaks. „Sel ajal suureneb juuksekarvade pH, mis avavad kutiikulid ning juuksevärvi kollasust takistav pigment – tavaliselt on see lillat tooni – justkui haihtub õhku,“ selgitab ta.

Oksüdeerumist põhjustavad mitmed tegurid, kõige levinumalt liigne päikese käes viibimine, karmitoimeliste šampoonide kasutamine, liigne juuste kuumtöötlemine fööni ja sirgendajaga. Cucinello kinnitab, et kõikide nende vigade vältimine aitab soengu kauem kollasuse vabaks jätta. Lisaks sellele tulevad appi ka hõbešampoonid. „Kuna lilla ja kollane on vastandvärvid, aitavad lillat tooni hõbešampoonid kollasust vähendada ning tulemuseks ongi pehmem beežikas-blond toon,“ sõnab ekspert.

Kuidas hõbešampooni kasutada?

„See, kui tihti peaksid hõbešampooni kasutama sõltub sellest, kui kiiresti ja kui tumedalt kollaseks sinu juuksed muutuvad. Samuti mängib rolli see, kui tihti juukseid šampooniga pesed ning kui hästi sinu juuksed üldiselt värvi hoiavad,“ ütleb Cucinello.

Järgnev on üks levinud juhend: Kui sinu juuksed alles hakkavad kollakaks muutuma, kasuta hõbešampooni ja-palsamit üks kord nädalas tavapärase šampooni-palsami asemel. Hõõru šampooni umbes 2-3 minuti jooksul vahule, loputa ning seejärel kanna juustesse umbes 5 minutiks hõbepalsamit. Kui juuksed hakkavad lilla tooniga juba harjuma, siis pikenda aja jooksul toodete juustes hoidmise aega.

„Kui pesed juukseid šampooniga tihedamini kui neli korda nädalas, siis on vähendatud ka lillade hooldustoodete mõju. Sel juhul soovitaksin hõbešampooni ja-palsamit kasutada kaks korda nädalas,“ soovitab Cucinello.

Hoiatus: Kui hõbešampooni aga liiga palju kasutad, võivad sinu kiharad kerge lavendlitooni saavutada. „Kui see juhtub, ära satu paanikasse. Kasuta järgmised mõned korrad ainult oma tavalist šampooni, mis peaks lillaka tooni juustest eemaldama,“ sõnab asjatundja.

Jah, me teame, et turul leidub väga palju erinevaid hõbešampoone. Järgnevalt jagame viit parimat, mis on läbinud karmid katsetused ja pälvinud parima hinnangu, aidates saavutada maksimaalselt värske blond soeng.

Clairol Shimmer Lights Conditioning Shampoo

Kui otsid soodsat valikut, siis proovi seda. Šampooni lilla pigment on erk ning tulemused on silmnähtavad juba pärast esimest kasutuskorda, ka siis, kui oled šampooni juustes hoidnud vaid ühe minuti. Missugused on selle miinused? Soodsama hinnaklassi valikud ei pruugi juukseid piisavalt niisutada ning võivad tekitada hoopis kuivatava efekti. Cucinello sõnul ongi

see aimatav, kui soovid toote eest minimaalselt maksta. Sellegipoolest on ekspert selle toote fänn. „Selle hinnaklassi juures võid võrreldes luksuslikumate valikutega tõepoolest veidi järeleandmisi teha. Seda just toote niisutava efekti puhul,“ sõnab ta. „Kui sul on vaja kiiret ja soodsat abivahendit, on see toode kindlasti heaks valikuks.“ Clairoli hõbešampoonil on aga üsna tugev lõhn.

Joico Color Balance Purple Shampoo

Tegemist on ühe juuksurite lemmikuga. See toode jätab juuksed siidiseks ning aitab esialgset blondi tooni tõeliselt hästi taastada. Joico šampooniga koos saab kasutada ka sama sarja palsamit, mis aitab luua sügavuti toidetud tulemuse.

Shu Uemura Art of Hair Color Lustre Cool Blonde Shade Reviving Balm

Sarnaselt paljudele teistele luksusklassi toodetele ei ole ka see just kõige rahakotisõbralikum valik. Samas peab antud toodet suure tõenäosusega kasutama ainult väikeses koguses iga kahe nädala järel. Seega teenib üks pudel sind kaua. Kuna tegemist on taastava palsamiga, peaks seda juhendi kohaselt kasutama järgnevalt: tee juuksed kraanikausi kohal märjaks ning kuivata rätikuga, jättes kiharad kogupikkuses vaid kergelt niiskeks. Nüüd kanna toodet juustesse ning hoia seda maskina peas umbes 7 minutit. Seejärel mine duši alla ning loputa välja. Tulemus on kauapüsiv ja särav.

Drybar 'Blonde Ale' Brightening Shampoo

Toote kasutajate sõnul võib selle hõbešampooniga juukseid pesta kuni kolm korda nädalas, kuid lillat varjundit kiharatele ei jää. Vastupidiselt paljudele teistele lilladele toonijatele on sellel šampoonil loomulik taimne lõhn.

R+Co SUNSET BLVD Blonde Shampoo

Kui pesed juukseid peaaegu iga päev, on see õrn ja võrreldes teiste toodetega vähem intensiivsem koostis heaks valikuks. Selle šampooni toon on pigem hallikas-hõbedane, kui lilla. Seega võid kindel olla, et juustesse jääb tunduvalt vähem lillat pigmenti.

Allikas: Health.com