Tekst: Kelly Kipper/Fotod: Anu Hammer

Milline on sinu silmis ilus naine?
Lapseootel naine ja armunud naine on alati ilusad.

Kui palju peaksid naised oma välimuse eest hoolitsema?
Minu vanaema ütles ikka: ole sa või vaene, riie peab seljas puhas olema, ja kes on iga päev ilus, on harva kaunis.

Kas sul on mõni ilurituaal, mis päästab alati päeva?
Kummelijääkuubikud alandavad õrnalt hommikul nägu tupsutades paistetust. Asja ajab ära ka jahe dušš või mõni sära andev kiirmask.

Milline on sinu meeldejäävaim iluaps?
No eks ikka kaheksakümnendatel moodi läinud keemilised lokid. Juuksed põlesid ära. Jube, nägin välja nagu pudelihari!

Millised on sinu praegused lemmikparfüümid ja -ilutooted?
Parfüümidest kasutan juba mõnda aega Armand Basi lõhna In Red. Keha eest hoolitsen Joiki ja Natura Siberica toodetega. Armastan väga Joiki tsitrusega kehaõli. Tegelikult meeldivad mulle üldse kehaõlid. Üheks viimaseks heaks leiuks on ka Joiki tsitruse ja bergamotiga kehapalsam.
Näol kasutan erinevaid tooteid, lähtudes sellest, mida nahk parasjagu vajab. Mulle meeldivad väga Repechage’i kreemid ja hooldusvahendid, mis on saadaval Rakveres Eedeni Aia ilusalongis. Samuti sobivad mulle hästi Dermastir Luxury tooted, mida saab soetada Tallinnast ilukliinikust Christinas Clinic.

Kuidas suhtud iluoperatsioonidesse?
Tänapäeval on nõnda palju võimalusi oma välimuse turgutamiseks, nii et minu jaoks on iluoperatsioonid siiski viimased protseduurid, mida kaalun. Soovitan naistele, kes plaanivad oma välimuse värskendamist või muutmist, pöörduda spetsialistide poole. Pidada nõu, mida, kui palju ja kas üldse on vaja oma välimuses muuta. Minul on olnud äärmiselt positiivsed kogemused ilukliinikuga Christinas Clinic.
Kuna nägu on minu töövahend ja peab peaaegu igaõhtuse grimmikorra all n-ö ellu jääma, külastan regulaarselt kosmeetikut. Rakveres asuva ilusalongi Eedeni Aed kosmeetikute Anu Aare ja Aigi Segeri käte all veedetud tunnike on nii mõnelgi kiirel ning stressirohkel ajal lausa hädavajalik ja pingeid maandav.

Millised on sinu tunded seoses vanemaks jäämisega: kas vanus hirmutab või iga aasta rikastab?
Nii kaua, kuni korpus ei lagune, pole hullu. Hirmutab? Ei tea, eks see algab mõtlemisest. Me kõik vananeme, pääsu pole. Rikastamisega on, nagu on: mõned asjad on paigas, on teatud rahunemine ja rahulolu, sisemine tasakaal. Aga ega see Pipi Pikksukk minu seest kuhugi kadunud ole. Peaasi et mõistus säiliks.

Milline on parim ilunõuanne, mis sulle antud on?
Minu vanaema ütles ikka, et korralik daam ei söö kunagi esimest maasikat peenralt, vaid määrib selle näkku.

Kuidas sa pingelistel päevadel kõige paremini puhkad ja millest energiat ammutad?
Pingeid ja väsimust leevendab kodu, mis asub metsade keskel. Võtan koera, lähen metsa või mere äärde jalutama. Või olen lihtsalt teki all ja loen raamatut.

Mis amet võiks sulle näitlemise kõrval veel sobida?
Esimesena kargab pähe aednik. Aias rassimine vabastab “õnnehormoonid”. Tärkavaid taimi vaadates kaovad mõtted, samas olen muru niites või kiviktaimla kive tassides nii mõnegi vajaliku asja selgeks mõelnud.

Millist oskust sul veel pole, aga ihkad?
Alles eelmise aasta kevadel soetasin endale kasvuhoone. Küll tomatid, kurgid ja paprikad kasvasid ilusti, õitsesid ja olid lopsakad. Käisin igal hommikul nendega rääkimas, kastsin üle päeva ja pidevalt tüütasin oma tuttavaid küsimustega: kuidas, miks, millal ja kui palju ... Näpistasin ka aeg-ajalt taimedelt lehti, sest tomatitega pidavat niimoodi tehtama.

Suve keskel aga tuli mulle külla kolleeg Anne Reeman, kellel on taimekasvatusest tunduvalt suuremad teadmised. Tema teatas, et sellisest džunglist ma küll viljasaaki ei saa, ja näitas, kui palju tegelikult tuleb lehti eemaldada. Püha jumal! Järele jäid paljad rootsud, mis see-eest kandsid kenasti vilja. Tomati- ja kurgisaak oli vägev! Isegi nii võimas, et seda sai mööda küla laiali jagatud ja kostiks viidud. Nii et tomatite ja kurkide kasvatamise oskused on mul veel puudulikud, aga algaval kevadel uue hooga!

Millist omadust enda juures kõige rohkem hindad?
Hindan, et suudan veel pisiasjadest vaimustuda, peaaegu iga päev. Oo, kui ilus päikesetõus või loojang, oo, milline vihm, tuul, tuisk, oo, millised tähed ja kuu ... Isegi hallidel hommikutel koduaknast metsa silmitsedes unustan aja ja jään vaimustunult puid vaatama. Kui võimsad ...
Vaimustun ja olen ootusärev iga kord, kui algab uus prooviperiood, töö, mis sellest, et see “vaimustus” võib nii mõnigi kord üsna ruttu üle minna või tulem pole selline, nagu lootsin.

Kui oluline roll on sinu elus liikumisel ja spordil?
Väga oluline. Mul on õnneks läbi aastate olnud repertuaaris rolle, mis nõuavad head füüsilist vormi. Üle kümne aasta sai mängitud Pipi Pikksukka. Kolleegidega naersime, et see on nagu kaks tundi aeroobikat vähemalt neli korda nädalas.

Kuu aega tagasi esietendus lavastus “Hullemast hullem”, kus mul tuleb hüpata, karata, lennata ja kukkuda. Töö hoiab mind vormis.
Nooremana tegin kergejõustikku, iluvõimlemist, olen suusatanud ja ujunud. Praegu pean saama vähemalt korra-paar aastas mägedesse, et sõita suuskade ja lumelauaga, aga omamoodi liikumiseks või spordiks võib nimetada ka kevadsuviseid aiatöid ja sügisesi seenemetsarallisid.