Näonahal on mõni punn? Silme all tumedad ringid? Kuskilt punetab või nahk lihtsalt ketendab? Pole mingit probleemi, sest Catwalk jagab sulle kuus suurepärast nippi selleks puhuks.

Tumedad ringid silme ümber

Paljud teavad, et mis puutub tumedatesse silmaalustesse, siis selle vastu aitab suurepäraselt peitepulk. Hea tehnika on kanda seda probleemsele kohale õhukeste kihtidena, kuid mitte ühe paksu kihina. Nii väldid seda, et näole kantud kosmeetikatootesse tekivad siia-sinna praod.

Lisaks on kaval kasutada ka silmakreemi. Palju kavalam ja lihtsam on kasutada heledamaks muutvat ja sära andvat silmakreemi, sest nii saad veenduda, et kogu ala, millele silmakreemi kandsid, on ühtlasi ka niisutatud. Nii ei teki ka koledaid pragusid. Väga tähtis on valida aga õige tekstuuriga silmaümbruskreem. Kui tekstuur sinu nahale ei sobi, siis võivad tekkida mitte ainult praod, vaid see lihtsalt valgub maha enne, kui saad päevaga ühele poole.

Kõige parem on kerge ja geelja tekstuuriga kreem. Kui oled kreemi tumedatele silmaalustele kandnud, siis anna sellele imendumiseks pisut aega enne, kui asud jumestuse kallale. Veel parem on kanda värvi parandavat alusvärvi või peitepulka enne silmakreemi ja jumestuse kasutamist. Kõige paremad toonid tumedate silmaaluste peitmiseks on virsik, apelsin ja terrakota.

Kuidas vähendada punetust?

Kui probleemi tekitab rosaatsea, päikesepõletus või lihtsalt oled keskmisest punakama näonahaga, siis on ainus lahendus olukorra parandamiseks erinevate värvitoonide kasutamine. Näiteks roheline peitepulk peidab punakad ja roosakad varjundid.

Kuna punetus tuleneb sageli ikkagi põletikulisest algest, siis seetõttu on mõistlik kasutada tundlikule nahale mõeldud peitepulka. Ka jumestustooted võiksid valida sellised, mis on mõeldud tundlikule nahale. Nii on väiksem tõenäosus, et olukord muutub hullemaks või tekib sügelus. Kui tekib sügelus, tekib tahes-tahtmata soov kratsida ja nii kraabid kogu jumestuse lõpuks ikkagi maha. Kui oled naha korralikult niisutanud, siis kanna sellele rohekat tooni peitepulka, peitmaks igasugune punetus.

Kui oled kõik punetusega kohad peitnud, siis võta välja ülejäänud jumestustooted ja tegele ülejäänud näoga. Jumestuse näole kandmisel soovitamine kasutada meigikäsna.

Mida teha, kui hommikul on nägu vistrike täis?

Kui märkad hommikul näol siin-seal mõnda punni, tekitab tahes-tahtmata soov see katki pigistada. See võib aga olukorra palju hullemaks muuta ja seda ei soovi ju keegi.

Kui punnid on punased ja põletikulised, siis appi tõttab taaskord roheka varjundiga peitepulk. Kui oled selle probleemsele kohale peale kandnud, siis järgmiseks kasuta aluskreemi, mis laseb nahal hingata ja on mõeldud tundlikule nahale.

Kui probleemiks on aga komedoonid, siis leidub igasuguseid BB-kreeme, mis sisaldavad poore puhastavaid osakesi nagu tsink, salitsüülhape ja teepuuõli. Seejärel kanna näole kattekreemi, et kogu tulemus näiks ühtlane. Kui mõni komedoon piilub ikka meigikihi alt välja, siis kanna sellele lisaks pisut BB-kreemi, mis sisaldab puhastavaid osakesi.

Mida teha, kui nahal on kuivad punetavad laigukesed?

Kui sind kimbutab mõni nahahaigus nagu psoriaas või ekseem, siis kõige parem lahendus probleemile on niisutus. Teisisõnu võid mõnel sellisel päeval mati välimusega jumestuse ära unustada, sest kui nahk on väga kuiv, siis see lihtsalt ei püsi nahal ja lendab minema. Põhjalik niisutmine aitab aga probleemist jagu saada.

Oluline on meeles pidada, et enne meigitoodete nahale kandmist on vaja nahka põhjalikult niisutada. Seetõttu alusta mõne hea seerumiga, mis sisaldab näiteks hüaluroonhapet ja seejärel kanna nahale niisutavat kreemi ning siis kanna nahale niisutavat aluskreemi. Kõik peab olema hästi niisutatud.

Kui asud nahka jumestustoodetega katma, siis kasuta tundlikule nahale mõeldud BB-kreemi või sega aluskreemi pisikese tilga seerumiga, et see oleks eriti niisutava toimega. Kanna BB-kreemi või aluskreemi ja seerumi segu nahale õhukeste kihtidena. Kihtide arv sõltub vajadusest ja soovist. Hiljem kanna nahale viimistluseks kreemjat põsepuna ja proovi vältida puudrit, sest see sisaldab talki ja imab kogu niiskuse endasse ning rikub tulemuse.

Mida teha aga siis, kui nahk läigib?

Eelmises punktis võtsime luubi alla punetavad laigukesed, mille vastu aitab süvaniisutus. Mida teha aga hoopis siis, kui probleemiks on hoopis naha liigne niiskus? Lühidalt öeldes tee kõike vastupidi: kasuta õlivabu näohooldustooteid ja rasusele nahale mõeldud seerumeid. Seejärel kanna nahale õlivaba aluskreem, millel on lisaks ka matistav toime.

Oluline on kasutada kõiki selliseid meigitooteid, mis on mõeldud rasusele nahale. Mitte ühte ega kahte sellist toodet, vaid kõiki. Kui jumestus on valmis, siis kanna nahale puuder. Vali kerge puuder, mis imab endasse üleliigse rasu ilma, et su nahk näeks välja nagu kook, millele on just raputatud tuhksuhkrut. Kui puuder ei meeldi, siis kasuta õlivaba meigikinnitusspreid, et tulemus oleks püsiv ja kaunis.

Mida teha, kui muret tekitavad suured poorid?

Poorid on suured, kui need on ummistunud või nahk on liialt kuiv. Seetõttu on heajumestuse saavutamiseks äärmiselt oluline teha korralik eeltöö. Kui sul on aega, siis kanna nahale savimask, millel on matistav ja puhastav toime. Seejärel kasuta rasusele nahale mõeldud seerumit, millega saad nahka niisutada ilma, et see jääks liialt õline.

Enne meigitoodete kasutamist on väga tähtis kasutada head aluskreemi ehk primer’it. Vli selline, mis on õlivaba, matistava efektiga ja mis jätab naha siledaks. Kui soovid, et tulemus oleks eriti sile ja loomulik, siis kasuta aluskreemi, mis sisaldab silikooni. Hiljem on väga oluline nahk ära puhastada, et ei tekiks ummistusi.

Lõppviimistluse osas on aga väga tähtis kanda meiki näole ringjate liigutustega, kuid mitte pikkade triipudega. Kui kannad meiki näole pikkade triipudena, võivad poorid suurema tõenäosusega ummistuda. Kui kannad meiki näole aga ringjate liigutustega, siis tee seda õrnalt ja hoolikalt. Lõpetuseks kanna näole kerget puudrit, mis tagab kauni tulemuse tundideks.

Allikas: byrdie.co.uk