Hinnasilti 3-10 eurot vaadates võib küll esmamuljena tunduda, et see peab küll olema miskit Hiina jamps, ent tegelikult sugugi mitte. Ütleme kohe ära, et parim uudis on see, et pea enamik neist on lisaks soodsale hinnale ja rikkalikule tootevalikule veel loomkatsevabad.

BeYu

Ka loomkatsevaba BeYu sai alguse 1999. aastal, kui visionäär ning kosmeetikaekspert Helmut Baurecht lõi brändi, täitmaks enesekindla ja trendika naise ootusi jumestamisele: hea hinna ja kvaliteedi suhtega BeYu motoks on "jää iseendaks", mis kutsub üles mitte kopeerima teisi, vaid leidma ja väljendama enda isikupära läbi jumestuse.

BYS

BYS on austraalia perefirma, mille eesmärk pole trende järgida, vaid pigem aidata igaühel neid ise leida ja luua. Ülemaailmselt populaarne ja taskukohane BYS on oma rikkaliku värvivalikuga kindlasti firma, mis kutsub üles värvidega oma näol julgelt mängima.

Essence

Supermarketites müüdav 2011. aastal Saksamaal turule toodud Essence Cosmetics annab sinu kasutusse tooted, mis inspireerivad sind olema julge, stiilne, enesekindel ja lõbus. Essence ütleb ka oma kindla ei loomkatsetele ning jah-sõna soodsatele, kvaliteetsetele toodetele, mis lubavad katsetada uut ja erinevat stiili kas või iga päev. Viie aastaga sai sellest noortele suunatud odavbrändist Saksamaa müüduim kosmeetikafirma, mis tänaseks on mainekate moe- ning iluajakirjade konkurssidel ka palju auhindu pälvinud.

Miss Sporty

Meikimine pole kunagi varem nii lõbus olnud, kuulutab Miss Sporty, mida üle 30-aastased eestlased mäletavad oma teismeeast ehk, mil bränd Eesti noori juba hullutas. Miss Sporty on Eesti turule värskelt taastulnud Inglismaa meigibränd, mis on mõeldud väga noortele tüdrukutele esimesteks meigikatsetusteks ja mänguliseks eksperimenteerimiseks. Kindlasti leiavad ka teismeeast juba väljakasvanud naised brändi värvikirevast ja lõbusast tootevalikust uusi lemmikuid.

Wet n wild

Supermarketites müüdav Wet n Wild on oma tee sünnimaalt Ameerikast eestlaste kosmeetikakotti leidnud peamiselt küünelakkide näol, ent firmal on teisigi tooteid, millega julgelt katsetada. Loomasõbralik Wet n Wild fännide hulka kuuluvad sellised staarid nagu Alexis Bledel, Alyson Hannigan, Angela Basset, Jessica Biel, Mary Louise Parker, Rachel Bilson, Meryl Streep, Paris Hilton, Rosalyn Sanchez, Solange Knowles ja Claire Danes.

Muide, nende huulepliiats 666  on sadade jumestuskunstnike lemmik, mis sobib väidetavalt iga nahatooniga.

NYX

NYX  on 1999. aastal Los Angeleses loodud firma, mille eesmärk on pakkuda taskukohaseid ja kvaliteetseid tooteid. "Ma taipasin, et on suur auk kallite brändide ning odava supermarketikosmeetika vahel, mis pakuks kvaliteetset kosmeetikat kaunis pakendis ja hea hinnaga. Minu missiooniks oli see auk täita." selgitab Toni Ko, NYX asutaja.  Firma teenis esimese tegutsemisaasta jooksul 2 miljonit dollarit.  NYX on lisaks taskukohasele hinnale ka loomkatsevastane. 2014. aastal ostis L'Oréal Toni Kolt NYXi 500 000 000 dollari eest.

Muide, firma nime õige hääldus on "niks".