Tekst: Krista Kiin

Praegu tegutseb Eestis enam kui 35 kosmeetikatootjat, millest osa kannab võõrapärast nime, olgugi purkide-pudelite sisu üdini kodumaisest loodusest pärit.

Verstige Verdant

“Vestige Verdant tähendab viktoriaanlikus inglise keeles märki tärkavast värskusest – sümbol õitsema puhkevast naturaalsusest, mis kannab endas ajatut elegantsi,” selgitab VESTIGE VERDANTI tegevjuht Roone Roost.

“Vestige Verdant sai alguse 2014. aastal kindlast veendumusest luua üleilmselt tuntud luksusbränd. Nüüdseks oleme võitnud Saksamaa luksuskuurordis Baden-Badenis toimunud Euroopa ilumaailma Oscarite jagamisel teise koha, edestades sellega pea 300 ilu-brändi, mille hulgas olid ka Givenchy, Dior, YSL jpt."

“Vestige Verdanti toodete jaoks kasutame parimaid, hinnalisimaid komponente. Oleme sümbol ja tõestus, et iluhooldus saab olla ja peab olema tervise teenistuses. Tooted ei sisalda parabeene, kantserogeene, mineraalõlisid, sulfaate, parafiini, vaseliini, silikoone, värvaineid ega sünteetilisi lõhnaaineid. Samuti järgime eetikanorme ning ausa kaubanduse põhimõtteid. Me ei testi tooteid loomade peal ega väärkohtle loodust.”

Bon Merité

“Teadsin alati, et mu nimi Merit tähendab prantsuse keeles väärtust ning bon head. Nime BonMerité võib tõlgendada kui head väärtust, ” selgitab Merit Võigemast, kaubamärgi BONMERITÉ looja.

“Et mul on väga tundlik ja kergelt allergiline nahk, olen alati huvitunud õrnadest ja ohututest toodetest. Määrisin kreemi asemel nahale ikka puhast oliiviõli ning katsetasin maske kaerahelvestest ja purustatud banaanist või savidest. Kui 2013. aastal sündis esimene laps, vajasin väljundit, mis kodus tegutsedes laeks ka akusid. Otsustasin võtta mõned riiulile kogunenud koorijate ja kehavõiete retseptid ning nendest kosmeetikatooted vormistada. Vahepeal läksin palgatööle tagasi. Siis sündis teine laps, kes juhtus olema nii rahulik, et esimesed tooted said lõpuks ka poodidesse müügile. Võtsime mehega seda kui mu kulukat hobi!”

Pikemalt saad lugeda nende ja veel mitmete kodumaiste kosmeetikafidmade põnevatest sünnilugudest ajakirja Eesti Naine veebruarinumbrist ning digi.eestinaine.ee