Hirv tõi välja, et paari viimase aasta dermatoloogilaalased uuringud näitavad, et naha kaitsmisel ja selle tugevuse jaoks vajalike ainete tootmisel on suur roll mikrobiootal ehk nahal elavatel kasulikel bakteritel. BIO-KLINIKu sarja lisatud prebiootiline mikstuur soodustab nahale kasulike bakterite levikut ja vähendab nahale kahjulike mikroorganismide võimutsemist.

Lisaks kohesele naha niisutamisele ja lisakaitse pakkumisele aitab kreem nahal end ise taastada, parandades ja tugevdades aegamööda selle struktuuri. Sari ei sisalda parfüüme, säilitusaineid ja muid ärritajaid, ega tekita punetust, aja sügelema või kipitama. Tänu sellele on kreemid hüpoallergeensed. Sari on testitud erinevate nahaseisundite puhul, mis on samm edasi lihtsalt dermatoloogilisest testimisest.

Tootmine

„Me leiame, et tundliku naha eest hoolitsemiseks mõeldud tooted peaksidki olema täiesti looduslikud, kuid oluline on arendustöös leida üles need õiged ained. Näiteks sodium bensonaadi nimelist säilitusainet, mis on üldiselt täiesti ohutu, kasutatakse looduskosmeetikas kõige enam. Ometi tekitab ta paljudel tundliku nahaga inimestel ärritust ja seetõttu oleme meie selle kasutamisest BIO-KLINIK sarjas loobunud,“ selgitas arendustöö tagamaid Helen Hirv.

Hirve sõnul on BIO-KLINIKu sari LUMI seltskonnale väga oluline. "Hakkasime seda välja töötama atoopilise dermatiidi käes kannatavate lähedaste aitamiseks. Samuti pöörduvad just probleemse nahaga inimesed enamasti meie brändi poole, sest leiame lahendusi seal, kus teised on hätta jäänud,“ märkis ta.

Sarja kaheks esimeseks tooteks on näokreem ja kehakreem. Praegusele kahele tootele on oodata lisa uuel aastal kannabinoide sisaldava salvi näol.

Sarja välja arendanud ettevõte LUMI on Tartu Ülikooli idufirma, mis tegeleb aastast 2013 looduskosmeetika toodete arendamise, tootmise ja müügiga. LUMI rohkelt auhinnatud toodete põhikomponendiks on Eestis kasvanud tervisekanepist külmpressitud õli.

Looduskosmeetika BIO-KLINIK sari