Tekst: Reet Härmat

Kunstnik ja DJ Marta Vaarik selgitab, et tegelikult veidi meiki tal siiski oli: "Natukene oli, aga mulle meeldib ikkagi välja näha "barely legal". Meik teeb vanaks! Et oleks pidulikum, aitas meigiga Sandra Mäesepp ja soengu tegin ise. Minu meelest meik on ületähtsustatud."

"Aeg oleks sellest üle saada, et naine oleks vaba. Ning naised ei võistleks omavahel enam ilu pärast vaid oleksid muud, uued ja tähendusrikkamad kriteeriumid. Silmade värvimine on ka ülimalt ebamugav tunne, eriti pikkadel õhtutel, kus silmad nagunii ära väsivad. Jah muidugi, ka mina pole põhja tegemisest suutnud loobuda ning punnide peitmisest ammugi ja lahedad meigid on ka vahel lahedad. Aga see ei peaks naiste puhul kohustus olema vaid valik."

Kuidas sellist nähtamatut jumestust saavutada? Reet Härmat juhendab:

Kanna nahale niisutavat kreemi. Seejärel kerget kuma andvat meigialuskreemi. Tupsuta silmaalustele varjudele valgustpeegeldavat peitevärvi, toon heledamat kui oma nahatoon. Jumestuskreem vali niisutava koostisega ja valgustpeegeldav. Seda hajuta õrnalt niistutatud meigikäsna või sõrmedega üle kogu näo, keskendudes kohtadele, kus nahatoon vajab ühtlustamist.

Kreemja põsepunaga anna sarna kõige kõrgemale osale jumet. Kõlbab ka naturaalset roosakat tooni huulepulk. Kinnita meigipõhi kergelt tolmpuudriga, kuivema nahatüübi puhul pole puudrit vaja. Huulele piisab, kui kanda sinna läbipaistev palsam ja kammida kulmud läbi värvitu kulmugeeliga.