Kollektsioon ühe autori, rahvusvahelise tippstilisti ja Goldwelli ColorZoom loomingulise tiimi liikme Sascha Haseloffi sõnul on selleaastased juuksetrendid inspireeritud loodusjõududest ja moodsast tehnoloogiast. Põhinevad need üldistel moetrendidel, kus tänavu on märksõnadeks samuti looduslähedus, aga ka silmapaistvus ja omanäolisus.

Pastelsed toonid on tippjuuksuri ja Goldwelli koolitaja Helen Heinroosi sõnul juuksetrendide maailmas tänavu äärmiselt trendikad. Selleaastasteks moevärvideks on näiteks helesinine, grafiidihall ning Heleni enda vaieldamatu lemmik pastelne lilla.

Moetoonides on tänavu inspiratsiooni saadud mineraalkristallidest - kvartsist (pastelne lilla), asuriidist (pastelne sinakas või roheline), spessartiinist (pastelne oranžikas), terrakotast (matt punane) ja grafiidist (hallikas värv). Heinroosi sõnul võib neid kõiki kanda nii puhtalt kui kombineerituna naturaalsete, maalähedaste toonidega, mis koos annavad juustele mõnusa õhulisuse ja liikuvuse. Iga värvipaleti ringis leiab erinevaid värvinüansse, heledast tumedamani või mahedamast intensiivsemani.

Soengud ise on tänavu pigem lihtsad ja tagasihoidlikud, oluliseks märksõnaks on õhuline ja kerge tekstuur. „Kõik on hästi õhuline, kerge ja hõljuv - jättes mulje, et soeng on justkui kiiruga kodus ise sätitud, mitte juuksuris tehtud,“ ütles Heinroos.

Lisaks kuumimate juuksetrendide esitlemisele jagasid tippjuuksurid koolitusel praktilisi teadmisi, kuidas luua uusimatest trendidest inspireeritud juukselõikusi ja värvilahendusi.