Nädalavahetusel jalutama
Pea meeles, et eesmärgini viib vaid päevavalguses väljas veedetud aeg. On tõestatud, et tugeva tervise säilitamiseks piisab, kui lubad paar korda nädalas 10–15 minutiks päikesel oma nägu ja käsi silitada. Kui meie laiuskraadidel on see praktiliselt võimatu, aitavad D-vitamiini varusid täiendada apteegis müüdavad kapslid. Solaariumi külastamine seevastu siinkohal ei toimi – kunstpäike pärispäikest ei asenda.

Lase valgus sisse!
Selleks et valguskiired ka sinu koju jõuaksid, pese aknaklaasid puhtaks. On tõestatud, et vihmast ja lumest räsitud klaas peab kinni kuni 30% päikesevalgusest ning aknalaual kõrguvad lilled ligi 50%.

Tõsta vitamiinid lauale
D-vitamiini varusid saad täiendada, kui rikastad toidulauda rasvaste kalatoitudega, näiteks grillitud või aurutatud lõhe ja forelliga, mis sisaldavad ka südametööd toetavaid oomega-3-rasvhappeid. Kuid isegi kui sööd neid kalasorte iga päev, peaksid ikkagi veidi aega jalutamiseks jätma – vastasel juhul ei suuda organism D-vitamiini lagundada.

Luba endale midagi head
Aktiivsushormooni seratoniini saad kätte ka toidust. Selleks peaksid tarbima tumedat šokolaadi, ananassi, banaane, õunu ja ploome.

Poe linade vahele
Unisus ei ole haigus, mida peaksid kohvi sisse uputama. Selle asemel et kümne meetri raadiuses istuvaid kolleege haigutamisega nakatada, luba endale väike unepaus. Ühest viieni on aeg, mil tublid kontoritöötajad äsja hommikukohvist pestud tassidega uue kofeiinidoosi järele suunduvad. Selle asemel et vooluga kaasa minna ning kruusi haarates püsti karata, vaju mugavamalt toolile ja naudi 15–20-minutist und, mis taastab töövõimekust kordades paremini.

Tee trenni
Hormoonide sünteesi võib turgutada ka spordisaalis. Üks pooletunnine intensiivne trenn tõstab õnnehormoonide kogust kehas viis kuni seitse korda. Usutakse, et regulaarselt sporti tehes tunned end oluliselt energilisemana ka ülejäänud päevadel.