See, milline sulle õli sulle kõige paremini sobib, sõltub juuksetüübist ja eelistustest. Juukseõlil on mitu head omadust — see toidab kiharaid, parandab neid ja lisab läiget. Juukseõlid, mida enne pea pesemist kasutada, on valmistatud selleks, parandada kuivi, kahjustatud ja värvitud kiharaid.

Jaga juuksed osadeks. Tavaliselt kannavad inimesed šampooni ja palsami lihtsalt juustele, teevad käega pisut ringjaid liigutusi ja ongi kogu lugu. Mõistlik on jagada juuksed nelja ossa ja iga osa masseerida hoolikalt, sest nii hoolitsed ka peanaha eest.

Pese ja loputa korralikult. Sageli keskenduvad inimesed lauba lähedal olevatele juustele, ent kukla pool olevad juuksed jäävad suurema tähelepanuta. Pese kogu pea piirkonnad korralikult ära ja pea meeles, et loputada tuleb ka väga korralikult. Mõned spetsialistid soovitavad teha nii, et kui tunned, et oled piisavalt loputanud, siis loputa juukseid pisut veel. Nii saad veenduda, et šampoon ja palsam on peanahalt kadunud.

Pese vaid juuksepiir puhtaks. Vahel kurdavad inimesed, et juuksed pole mustad, aga juuksepiir on see-eest küll pesemist vajav. See tuleneb meigist, sest mida rohkem on jumestust näol, sest rohkem puutuvad lauba ja põskede juures olevad juuksed meigiga kokku ja määrduvad. Nii et ülejäänud juuksed ei vaja pesemist, siis pesegi ainult juuksepiir puhtaks.

Kasuta kahte erinevat šampooni, kui pesed juukseid kaks korda nädalas. SVõiksid kasutada nii puhastavat kui ka niisutavat šampooni. Kui pesed juukseid iga päev, siis ära kasuta erinevaid tooteid, vaid jää ühe kindla šampooni ja palsami juurde.

Allikas: Glamour