Unustad selle kõige tähtsama inimese

Hooliv täiskasvanu on see, kes oma huvid alati tahaplaanile jätab? Sa eksid! Kuigi võid sageli poeretkelt naaseda vajalikuga emale, mehele või lapsele, on sama oluline, et ka ennast hindaksid ning premeeriksid. Olgu selleks mõni soodne kosmeetikatoode või tunnine massaaž lõunapausi ajal, sa ei saa ainult lõputult teistele mõelda, end hüljates. Happy wife=happy life, nagu öeldakse, ning selleks, et andmisrõõmu ja teiste vajaduste täitmise kõrvalt ka ise rõõm ja ilu säilitada, on vaja ka endasse investeerida.

See mis sobis varem, ei pruugi sobida täna

Su nahk, su juuksed, su roll kodus - see kõik muutub ajas. Vaata, et su iluhoolitsused ja meigiharjumused muutuksid koos sellega. Sama ripsmetušš ei pruugi enam su vajadusi täita, kui aega pidevaks värskenduseks napib, jumestuskreem kuivatab ajaga niiskust kaotanud nahka liialt ehk ning need meigisalvrätid, millega harjunud oled, tuleks hiljemalt nüüd tõhusa hommikuse ja õhtuse puhastusrutiini vastu vahetada!

Nüüd aga suurimate meigivigade juurde, mida 30ndates naised tegema kipuvad.

Sädelus

Letid on täis aina sädelevamaid ja sätendavamaid tooteid, üks ahvatlevam kui teine, lubades enneolematut kuma ning peagi kujutled end neid kasutamas ja kandmas nagu tõeline filmistaar punavaibal. Pea hoogu! Kui oled 30ndates, pead arvestama et sädelusega meigitooted rõhutavad pooride suurust ning kortsukesi, nii et võid haldjaliku jume asemel hoopis endale vanust lisada!

Selle asemel
Vali matid lauvärvid ja põsepunad või õrna kumaga mineraaltooted. Kõik, millel on õrn sätendus, on okei, ent kui asi kannab juba märksõna "sädelus", on see 30ndates ohtlik ja nõuab tõelist meisterlikkust ja doseerimisoskust.

Mis vahe on säral ja sätendusel? Sätendus on õrn peenike ühtlane kumav ja sära andev pigment meigitoodetes, sära (glitter) juba suuremate valgust peegeldavate osakestega rohkemal või vähemal määral, meenutades päikese käes pigem diskokuuli.

Rohkem pole enam uhkem

Nooruses andestatakse kõiksugu katsetused, olgu need siis seotud hullumeelse juuksevärvi, -lõikuse või vikerkaarest inspireeritud meigiga. Aga nüüd on hoopis vähem rohkem. Kui kannad ripsmetušši peale kolm kihti, siis kasutad enam kui kaht tooni lauvärve ning tõmbad veel rasked lainerijooned, võid sellega endale ka tahtmatult vanust juurde joonistada. Kuna just 30ndates hakkavad silmaümbrusesse ilmuma esimesed väikesed kortsud, on suur oht neid kihtidega varjata püüdes hoopis sinna soovimatult tähelepanu tõmmata.

Selle asemel
Kasuta maalähedasi toone (elevandiluu, šampanjaroosa, pronksjas ning šokolaad) ning vali alati pigem üks, maksimaalselt kaks ligilähedast tooni. Piirdu igapäevaselt pigem ka vaid ühe tušikihiga, liikudes tušiharjaga veidi siksakitades ripsmejuurest otste poole. Kontrastsed värvid võivad küll karbis ahvatlevad olla, ent näiteks roheline ja sinine võivad silmalaul sageli liialdusena tavalise tööpäeval mõjuda.

Peitja võib hoopis rõhutada

Mõistame: pikad päevad tööl, toimekad õhtud kodus, soovid sa hommikul peita märgid väsimusest. Kui aga kuhjad silma alla peitmislootuses ohtralt vastavat kreemi, veendu, et selle tekstuur vastab su silmaümbruste kuivale nahale ning ei moodust seal paksu kihti, mis aga veel hullem, vagudesse kogunevaid joonekesi.

Selle asemel
Kasuta vedela tekstuuriga peitetooteid neid hoolikalt pintsli või käsnaga tupsutades hajutades. Kui silmaalused on tõeliselt tumedad, leia oranžikas neutraliseerija, millega esmalt sinist tasakaalustad, enne kui peitmiseni liigud üldse.

Jumestuskreem

Üks sagedane viga, mida 30ndates naised teevad, on jumestuskreemi kasutamine paksemalt kui tarvist, saavutades hea katvuse ja ilusa tulemuse asemel maski-efekti. Arvesta, et mida paksem kiht, seda nähtavam see on loomulikus valguses.

Selle asemel
Et saada naturaalsem tulemus, sega jumestuskreem hoopis niisutava kreemiga (mõne hommikuga saad koguste suhted endale sobivalt paika). Kui ainult jumestuskreemi siiski soovid kasutada, kanna pigem peale mitu õhukest kihti kui üks paks.