Kui sageli?

Talvisel perioodil kord nädalas kindlasti, miks mitte ka igal pesukorral (kui just iga päev päris pead ei pese).  Kui oled hädas pusasse minevate juustega, vahelda peashoitavat maski sissejäetava palsami või hooldustoodetega.

Kaua?

Mitte kõik pole võrdsed! Loe hoolikalt juhendeid: on neid juuksemaske, mis peavad peas olema 1-2 minutit ja neid, mis 15 või enamgi. Leia mask, mis ajaliselt sinu iluharjumustega sobib, sest kui soetad maski toimeajaga 20 minutit ja tegelikult ei veeda sa duši all kunagi nii kaua, heidad selle peagi nurka, arvates, et see ei toimi ja su juuksed kurvastavad.

Kui täpselt aega võtta?

Midagi ei juhtu, kui vahel ka kiireks dušiks maski pähe paned, et juustele kiire kosutus pakkuda, ent pikematoimeliste maskide tõeline efekt avaldub pigem ikka õige kasutusajaga.

Millal?

Enne pea pesemist. Muide, võid ka kuivadesse juustesse juuksemaski kanda ja siis oma hommikusi/õhtusi toimetusi teha ning alles seejärel duši alla supsata.

Jäävad rasuseks?

Kui su juuksed maski kasutamise järel kiiremini mustaks tunduvad minevat või üldse puhtad ei tundu, on mask su juustele liiga raske koostisega ja su juuksed sugugi mitte nii halvas seisus kui arvad.

Öömask?

Jah, sa võid oma juustele kinkida terve öö kestva niisutava hoolduse. Selleks kanna mask õhtul kuivadesse või rätikukuivadesse juustesse, pane kilemüts või rätik padjapüüri huvides pähe ja siis saad hommikul pesta pea maskijääkidest puhtaks.

Kammima peab ka?

Jah, sa võid maski ühtlasemaks juustessesaamiseks need laiapiilise kammiga küll läbi käia, ent see pole tingimata vajalik..

Kuhu?

Kõige enam hoolt ja armastust vajavad su juukseotsad! Peanahale seevastu pole maski üldse vaja. Või kui, siis spetsiaalset peanahamaski juba. Karvadele mõeldud mask peanahale midagi head ei kingi.

Allikas: Stylecaster.com