Kasuta näokreemi. Näokreem balansseerib nahka (nii liiga kuiv kui liiga rasune nahk on vistrikele vastuvõtlikumad) ning kaitseb seda väliskeskkonna mõjude eest.

Puhasta oma prille. Nii nagu telefon, vajavad ka prillid igapäevast puhastamist ning see kehtib nii optiliste kui päikeseprillide kohta. Eriti põhjalikult tuleks puhastada nina ja põskede vastu puutuvat osa raamidest, kuhu koguneb rohkelt mustust, rasu ja meiki.

Kasuta vähem jumestuskreemi. Kõlab nagu nõiaring: kasutad rohkem peite- ja jumestuskreemi, et punne peita, aga et punnidest vabaneda, tuleks seda just teha vähem. Mida siis teha? Esiteks vali nahasõbralikud, lõhnaaineteta ja poore mitte ummistavad meigitooted ning seejärel kasuta neid vaid äärmisel vajadusel ja alati pigem vähem kui rohkem.

Paranda oma söömisharjumusi. Vähem suhkrut ja töödeldud toitu võrdub vähem punne-vistrikke. Lisa oma menüüsse rohkem puu-, juur- ja köögivilju, eriti kaht viimast, sest puuviljades on tegelikult ohtralt suhkrut. Liha võiks olla pigem küpsetatud kui praetud ja kergemapoolne, nagu kana või kala.

Pese nägu iga päev kaks korda. Hommikul ja õhtul ning mõlemal korral põhjalikult. Su padi pole nii puhas kui sa arvad ja sa higistad öösel samuti rohkem kui arvad, samuti puutub nahk kokku su käte ja juustega, millel võib olla kreemide või muude hooldustoodete jääke. Ja meigiga mitte magama minemine on miski, mida me ei peaks vist enam meelde tuletama, eksole?

Käed eemale! Ära katsu oma nägu päeva jooksul, eriti veel kätega, mida pole värskelt pestud. Unusta käsipõsakil istumine, lõua toetamine, niisama naha näppimine, sügamine jne. Kannad nii näole mustust, samuti pressid juba seal olemas olevat rasu ja mustust sügavamale pooridesse.

Joo rohkem vett. Vana hea soovitus, suisa reegel, mida ikkagi jätkuvalt unustatakse. Vajadusel tõmba endale veejoomist meeldetuletav äpp, aga vett võiks su organism saada vähemalt 1,5-2 liitrit päevas. Jah, käid küll rohkem pissil, aga väljutad ka rohkem mürke ja niisutad nahka seespidiselt. Mõtle oma nahast kui toataimest. Mis viimasega juhtub kui sa teda korralikult ei kasta?

Allikas: allwomenstalk.com