1. Ettevalmistus
Kauni pruudimeigi saladus on korralikult ette valmistatud nahk, millele jumestust kandma hakata. Värskendavad ampullid pinguldavad nahka ning annavad kohe särava ja terve välimuse. Turgutada tuleb ka silmaümbrust, kasutades tõhusaid silmaplaastreid, mis kõigest 20 minutiga siluvad kortse, peidavad tumedad silmaalused ja muudavad pilgu värskemaks. Seejärel niisuta nahka korralikult seerumiga ja siis niisutava kreemiga. Enne jumestuskreemi kanna näole kindlasti primerit ehk meigialuskreemi, et soovitud tulemus püsiks veatult kogu aja ning kreemjas toode ei hakkaks näol laiali voolama ega läikima.

2. Meigipõhi
Ühtlusta nägu jumestuskreemiga, kandes seda näole pintsli või svammiga. Esmalt veendu, et jumestuskreemi toon on sulle sobiv, testides seda kaelal. Kui jumestuskreem sulandub märkamatult nahaga, on toon õige. Ära unusta seda kanda ka kaelale ja kõrvadele, nii jääb tulemus terviklik.

Silmaaluseid ühtlusta heledamat tooni peitepliiatsi või valgustpeegeldava pliiatsiga. Hajuta see sõrmeotste või pintsliga silma sisenurgast suunaga ülespoole välisnurka. Tupsuta ka punnikesi või punetavaid kohti.
Kinnita kogu meigipõhi läbipaistva puudriga.

3. Silmad
Kuna pruudimeigi idee seisneb loomuliku ilu esiletoomises, siis kasuta silmadel pruunikaid ehk nude-toone. Kanna lau liikuvale osale lameda pintsliga heledamat beežikat värvi. Lisa silma välisnurga ühele kolmandikule tumedamat pruuni ning hajuta ääred koheva hajutuspintsliga. Silma sisenurka pane heledat ja säravamat tooni, mis avardab pilgu ning tõstab silmad esile.

Lisa tumedamat pruunikat tooni ka alumise ripsmepiiri välisele kolmandikule ning heledamat silma sisenurka. Hajuta.
Tõmba tumeda silmapliiatsiga joon ripsmepiirile. Hajuta see ning kinnita tumedamat tooni lauvärviga. Tõmba kerge pliiatsijoon ka alumisele ripsmepiirile, nii muudad pilgu konkreetsemaks.

Viimistle silmameik lainerijoonega. Vali geeljas või vildikaotsaga lainer – sellega saab hakkama ka algaja.

Ära unusta kulme! Kulmud raamistavad nägu ning on väga tähtis osa tervikust. Anna kulmudele lopsakust mati puudrise kulmuvärviga, mis mõjub loomulikumalt kui pliiats. Harja ja kinnita karvakesed kulmugeeliga ning lisa kulmujoone alla heledamat lauvärvi. See toob kulmukuju kaunilt esile ja muudab pilgu erksamaks.

Kooluta ripsmed ning kasuta kindlasti veekindlat ripsmetušši. Pruudimeigi juures on väga oluline, et meik püsiks kaua veatult ega läheks laiali ka sel päeval garanteeritud rõõmupisaratega, seega on soovitatavad veekindlad ja kauapüsivad tooted.
Kerged, loomuliku muljega kunstripsmed või “tutikud” toovad silmad esile, aga vaata ette, sest liiga pikad ja tugevad kunstripsmed heidavad silma alla varje.

4. Põsed
Pruudimeigi oluline osa on õhetavad ja nooruslikud põsed. Lisa roosakat tooni ruuži põsesarnadele ning hajuta. Modelleerimiseks kasuta matti päikesepuudrit, mida kanna pintsliga otsaesisele, lõuajoonele, põsesarnade alla ja hajuta ühtlaseks. Pane sätendavat puudrit põsesarnade tippu, nii annad näole kauni kuma.

5. Huuled
Huultele vali heledamad ja roosakamad toonid, kuid kindlasti kauapüsivad. Joonista huulepliiatsiga kontuur ning hajuta joont pintsliga suunaga sissepoole. Huulepulgale võid lopsakama tulemuse saavutamiseks kanda läiget.