Kuivi juukseid tuleks pesta maksimaalselt kaks korda nädalas, kasutades sulfaadivabasid šampoone, mis samas kõrge niisutajate sisaldusega on, et vältida juuste dehüdratsiooni.

Rasuseid juukseid tuleks pesta pea iga päev eriti õrna sulfaatidevaba šampooniga, milles pole õlisid, silikoone, palsami-omadustega aineid ning läikeaineid.

Normaalset tüüpi juukseid tuleks pesta nii sageli kui vaja, ent tähtis on, et vahend oleks eriti õrn, sulfaadivaba ning sisaldaks mõõdukalt niisutavaid aineid, näiteks glütseriini ja soodium PCAd.

Kui sa oled ebakindel oma juuksetüübis, rihi keskmist sagedust: "Optimaalne sagedus võiks olla iga 2-3 päeva tagant. Natuke harvem, kui sul on loomulikult lokkis juuksed, mis ei muutu kiirelt rasuseks.

Brünetid, olenemata juuksetüübist, ei peaks oma pead pesema sagedamini kui kaks korda nädalas, paljastas hiljutine uuring. Liiga sage pesemine kuivatab brünette kiharaid, mis omakorda kaotab juustest pigmenti ja muudab need tuhmiks ja hallikaks.

Kuidas pesta?

Ekspertide sõnul on sama oluline kui õiged vahendid ja sagedus, ka see, kuidas pead pestakse.

Šampoon tuleks jätta juuksejuurtele kolmeks minutiks, masseerides kergelt, lubades sel õrnalt puhastada, ilma peanahka ärritamata. See aitab kõõma teket vältida. Ära pese ka oma juukseotsi: lase lihtsalt šampoonil maha pestes voolata üle otste, sest nii ei kuivata sa neid pesuga liigselt.

Pese hoolega: "Võimalusel pese juukseid kaks korda: esimene kord puhastamiseks, teine juuste sisukorra parandamiseks."

Ka juuksetüüp määrab pesu sagedust ja vahendi kogust: kuivad juuksed nõuavad küll rohkem pesemist, ent näiteks väiksemat šampoonikogust.

Allikas: MarieClaire