1. Munaga sinikate vastu

Ei ole teaduslikult selgitatud küll, miks muna sinikate vastu töötab, ent tuhanded postitused internetis näivad kinnitavat seda veidrat Koreast pärinevat rahvatarkust. Kui muna on keedetud ja kuum, koori see ning hoia sooja muna sinikal 15-20 minutit, eemaldades selle vahepeal veidiks, kui liiga soe hakkab.

Varem keedetud muna või 20 sekundit kuumutada ka mikrolaineahjus sama efekti saamiseks. Paistetus alaneb ning sinikas taandub, kuigi see võib uskumatuna kõlada.

2. Koortest saab koorija

Kui oled oma mune keemiliste vahenditega värvinud, ei ole järgnev hea plaan, kui aga looduslikega, pole mingit muret. Pealegi, sageli jääb üle keedetud mune, mille värvimiseni sa lihtsalt pühade ajal ei jõuagi, vaid hoopis esmaspäeval võileivale kilude kõrvale laod ja koored prügikasti laod. Selle asemel võiksid aga eemaldada pärast muna koorimist munakoore seest kileja membraani ning kuivad koored kohviveskisse või blenderisse pista ning peeneks jahvatada, et siis veidi neist lusikatäie meega segada ning endale õrn koorija sellest valmistada.

3. Munamasseerija

Kui sooja muna hoidmine sinikal aitab sel taanduda, siis sooja kooritud munaga näo masseerimine on nahale kasulik. See annab samasuguse värskendava efekti nagu jääkuubikud, lihtsalt soojana.

Munavärskenduseks puhasta nägu, koori keedetud muna ning kuni see on veel soe või soojendatud, rulli sellega nägu õrnalt. Pärast seda pese nägu jaheda veega, et poorid taas sulguksid.