“Jaheda ja tuulise välisõhu ja kuiva keskkütteõhu temperatuuride erinevuse tõttu võib nahk vastu kevadet tundlikuks muutuda,” märgib Hurmus OÜ müügi- ja turundusjuht Triinu Kipper Eesti Naise veergudel .

“Olenemata nahatüübist tuleks ilmade soojenedes oma kodused hooldustooted üle vaadata,” soovitab Triinu Kipper. “Rasuse ja segatüüpi naha korral soovitan astmelist üleminekut rikkalikumatelt päevakreemidelt taas geeljamatele ja kergematele. Kui talvel on soovitatav kasutada pigem leebemaid ja tundlikule nahale loodud puhastuspiimasid ja -vahtusid, võib kevadel otsida välja tõhusamad näopuhastajad.”

Peale ilmaolude võivad naha kuivust ja ketendust põhjustada ka ebapiisavad ilurituaalid. “Eduka hoolduse aluseks on küllaldane niisutatus, lipiidide tasakaal ja regulaarne hooldustoodete kasutamine,” rõhutab Kipper. “Kevadist naha turgutamist võiks alustada nahatüübile sobiliku seerumikuuriga. Ideaalne kombinatsioon on ka seerum + kangasmask, mis tagab kohese ja kauakestva tulemuse. Oleks hea, kui arvestataks ka eluviisidega. Pidevalt õues viibides, spordisaalis või basseinis aega veetes tuleb nahka rohkem kaitsta ja hooldada. Vitamiinirohkete toitude söömisele lisaks võiks vitamiinid appi võtta ka nahahoolduses. Jumetu ja tuhmi naha kiireks hooldamiseks on parim vähemalt ühe peamise toimeainena C-vitamiini sisaldav seerum või kreem.”

Pikemalt loe keha ja naha turgutamisest ja kevadisest kaitsest värskest Eesti Naise aprillinumbrist või digi.eestinaine.ee